Izložba će biti otvorena do 20.1.2023.

Vizuelna umetnica Mila Gvardiol dobitnica je prve nagrade na tradicionalnoj izložbi Minijatura 7, otvorenoj u petak, 23. decembra u Maloj galeriji Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS).

Mila Gvardiol nagrađena je za rad pod nazivom Geometrijske varijacije (akril na platnu, dimenzija 20x20cm), koji predstavlja dugogodišnje autorkino istraživanje geometrijskih oblika u okviru istoimene serije.

Pored Mile Gvardiol nagrade su dodeljene i Mariji Zindović - II nagrada, Sylvii Kovjenić – III nagrada, dok su pohvale žirija dobili: Ivani Prazić, Stefan Todorović i Vera Parezanović.

Povodom izložbe Zorica Đermanov, dipl.istoričar umetnosti i kustos Galerije napisala je:

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

- Osmišljena da pokrene, da nas oraspoloži i ulepša Novgodišnje praznike, izložba MINIJATURA 7, sedmu godinu čini da se prostor Male galerije ULUPUDSa, kaleidoskopski preobrazi nizom radova različitih umetničkih tehnika. Kada se na jednom mestu okupe mnogobrojni stvaraoci, originalnih ideja, dovitljivi u odabiru materijala, boja i oblika, onda nastane dopadljiva mozaička celina.

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na Odseku zidno slikarstvo. Doktorirala je 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu na Odseku za digitalnu umetnost. Članica je ULUS-a od 2006. godine, a od 2011. i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na 35 samostalnih i preko 250 grupnih izložbi. Učesnica je festivala digitalne umetnosti i likovnih kolonija. Nekoliko puta je nagradjivana za svoj umetnički rad.

Izložba će biti otvorena do 20.1.2023.

Autor: redportal.rs

#Izložba

#Nagrada

#mila gvardiol

#minijatura 7