Nakon što je na aplikaciji Spotify oborila sve rekorde, muzička grupa RBD najavila je ponovno okupljanje.

Grupa RBD nastala je iz popularne meksičke serije Rebelde koja se emitovala od 2004. do 2006. godine i imala je 440 epizoda. Članovi sastava bili su Anai, Alfonso Erera, Kristijan Čavez, Dulse Maria, Maite Peroni i Kristofer Ukerman. Grupa je bila aktivna od 2004. do 2009. godine i imala je nekoliko nominacija za Grammy nagradu, prodali su preko 57 miliona primeraka albuma i stekli svetsku slavu.

Za obožavaoce ove grupe, 2020. godina je puna iznenađenja. Naime, nakon što su 1. januara svi članovi grupe na svojim Instagram profilima objavili sliku gde su svi zajedno, fanovi su se ponadali da će bend ponovo da se okupi. Iako oni jesu spremili iznenađenje, to nije bilo ono što su fanovi očekivali. Zapravo, grupa je dobila odobrenje da nakon 12 godina svoje pesme izbaci na aplikaciji Spotify.

Foto: Instagram.com/@anahi

Foto: Instagram.com/@anahi

Oni su u roku od 24 sata dobili preko 175 hiljada pratilaca na svojoj plejlisti This is RBD. Ta lista, sada ima preko 650 hiljada pratilaca, a njihova pesma Salvame preslušana je 12 miliona puta u prvih 45 minuta.

Članovi grupe su nekoliko puta izjavili da nisu očekivali ovakav ishod jer, kako kažu,oni čak nisu ni promovisali svoj povratak na društvene mreže. Kao zahvalnost svojim fanovima, RBD je zaista najavio okupljanje. Od 4. oktobra, dan kada je pre 16 godina emitovana prva epizoda, fanovi će moći da kupe ekskluzivne karte za virutelni koncert koji će se održati 26. decembra 2020. godine. Nažalost, na koncertu neće učestvovati Dulse Maria, zbog trudnoće i Alfonso Erera koji, kako kaže, nikad nije uživao u pevanju. 

RBD je snimio šest albuma i održali su 3 internacionalne turneje. Najveći koncert bio je na Marakani, kom je pristustvovalo 120 hiljada posetilaca. Oni su u Latinskoj Americi oborili rekorde u prodaji karata, a pored toga bili su popularni i u Evropi. U Srbiji su nastupali dva puta, a prvim koncertom oborili su rekord koncertne posete u Areni sa oko 15 hiljada ljudi. Njihov poslednji koncert održan je u Madridu, 21. decembra 2008. godine, a 2009. godine su izdali poslednji album, posvećen fanovima širom sveta koji nije bio ispraćen turnejom.

Sve detaljnije informacije u vezi virtuelnog koncerta, članovi RBD grupe objavljivaće na sajtu: https://www.seroparecer.world/

IZVOR: YT / RBD Official

Autor: redportal.rs