Kralj Čačka je rekao da ga prati nova ekipa muzičara tako da se malo promenila amtosfera nekih pesama

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je muzičar Nenad Marić poznatiji kao Kralj Čačka koji je govorio o koncertu 29. decembra u Domu omladine Beograda (DOB).

Kralj Čačka je rekao da ga prati nova ekipa muzičara tako da se malo promenila amtosfera nekih pesama, aranžmani i nekako je malo stvar drugačija, što može da bude publici interesantno.

- Male su promene. Pesma je živa stvar. Kad se pesma izvodi više puta vremenom počinje da sama od sebe se pokazuje i na neke druge načine. Pošto je svirama dugo počinjemo da uviđamo šta treba otkloniti, a šta istaknuti, da srž pesme izađe i i iskomunicira na bolji način - rekao je muzičar.

Prema njegovim rečima, uskoro će se pojaviti pesma Zemlja nije moj dom, koju svira već neko vreme, a nastala je pre pandemije korone i ponela je naslov njegove izložbe crteža u DOB-u i zbirke poezije koja treba uskoro da se pojavi. Animirani spot za pesmu uradio je Čedomir Marković sa prijateljima.

Kralj Čačka je napomenuo da je povod za koncert to što dugo nije svirao u Beogradu, izuzimajući nedavno drugačije koncipirani događaj Saundtrek za film koji nije snimljen u bioskopskoj sali DOB, koja je mirna, sedeća a gore u Amerikani će biti ritmički življi program.

Umetnik je dodao da ne prati šta se radi oko njega jer se malo zatvorio, a sve što dolazi sa medija su stvari užasno manipulativne, služe da te nokautira, ošamuti i ne znaš gde se nalaziš.

- Za svakog čoveka je važno da bude svestan, da bude budan, a umetnost ne treba da ošamuti i stvori iluziju. Ona je igra, ona je mašta, a mašta nije isto što i manipulacija - ocenio je Kralj Čačka.

Muzičar je sa svojim bratom Markom Marićem uradio i muziku za drugu sezonu serije 'Mama i tata igraju se rata', koja kreće 17. decembra, a nadovezuje se prvu sezonu i film 'Realna priča' (2019)".

Upitan da li bi radio muziku za neki film, Kralj Čačka je rekao da je reditelj taj koji ima ideju i viziju šta želii, da li je u scenariju, filmu i priči potrebna takva vrsta muzike i senzibiliteta.

- Kičić je to prepoznao i to se jako dobro poklopilo u ovoj priči filma ('Realna priča') i serije ('Mama i tata se igraju rata') - naglasio je muzičar.

Upitan da li prati regionalnu muzičku scenu Kralj Čačka je rekao da ne stiže, jer je poslednjih meseci zauzet oko zbirke, koncerata i dokumentarnog filma o njemu kog je Radio-televizija Srbije snimila za februar, mart iduće godine.

- Potpuno sam u sebi. Nešto malo ukačim, čujem da ima dobrog zvuka, dosta mladih nada. Ali opet treba prostora gde će moći da dođu do šireg broja slušalaca - naveo je Kralj Čačka.

Autor: Tanjug

#Kralj Čačka

#Nenad Marić

#Zemlja nije moj dom