Povodom uručenja godišnjih priznanja saopšteno je i da je Nagrada za filmsko stvaralaštvo u kategoriji dokumentarnog filma dodeljena Miodragu Miloševiću

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS) saopštilo je da je Nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji dodelilo rediteljima Slobodanu Šijanu, Veri Vlajić, Darku Bajiću i Miroslavu Jeliću.

Nagradu UFUS za filmsko stvaralaštvo u 2022. godini u kategoriji dugometražnog igranog filma dele kao reditelji Radivoje Andrić za Leto kada sam naučila da letim i Dušan Milić za Mrak, kaže se u saopštenju.

UFUS je povodom uručenja godišnjih priznanja na svečanosti sutra u podne u beogradskom Aeroklubu saopštio i da je Nagrada za filmsko stvaralaštvo u kategoriji dokumentarnog filma dodeljena Miodragu Miloševiću za snimateljski rad na filmu Mali i veliki.

Nagrada u kategoriji animiranog filma dodeljena je Jeleni Bešir za scenario i režiju filma Stvaranje – prvi kosmos, dok je Memorijalnu nagradu Jovan Aćin u 2022. godini dobila je Marta Popivoda za režiju filma Pejzaži otpora.

U Кomisija za nagrade su snimatelj Radoslav Vladić, scenograf Miljen Кreka Кljaković, reditelji Milan Кnežević, Branislav Milošević i Miroslav Jelić, koji je bio izuzet u odlučivanju za Nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji.

Autor: Tanjug

#Miodrag Milošević

#Miroslav jelić

#Nagrada za stvaralaštvo

#UFUS

#Vera Vlajić

#darko bajić

#nagrade

#slobodan šijan