Prodidži su već prilikom prvog dolaska u Srbiju pokazali da imaju neverovatnu energiju, što su potvrdili i nastupima na Egzitu

Festival Egzit najavio da danas su Prodidži, Skrileks, Vijagra bojs i Кokni ridžekts među prva 23 izvođača koji će nastupiti od 6. do 9. jula 2023. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Direktor Egzita Dušan Кovačević je na konferenciji za novinare rekao da su Prodidži jedan od bendova koji ima najdublju konekciju sa ovdašnjom publikom.

Prema njegovim rečima, Prodidži su već prilikom prvog dolaska u Srbiju 1995. godine pokazali da imaju neverovatnu energiju, a to su potvrdili i potom nastupima na Egzitu, kog su nazvali omiljenim festivalom.

Prodiži su nakon smrti pevača Кita Flinta (1969-2019) najavili da se neće ponovo okupljati, ali je Кovačević rekao da su poznavaoci britanskog elektro-pank benda znali da neće biti tako, i Egzit ih je iščekivao da dođu u okviru jedne od najtraženjijih turneja iduće godine.

- Njihov nastup je jedan od energetski najjačih na Egzitu. Njihov nastup na Egzitu je nešto posebno - naglasio je Кovačević.

Prema njegovim rečima, bend poznat po hitovima Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up i Out Of Space tokom nastupa na Ezgitu upriličiće u jednom trenutku specijalnu lasersku projekciju Flinta.

Programski urednik Glavne bine Egzita Dragan Ambrozić je ocenio da su Prodidži značajan, generacijski bend, muzička vrednost koju ne možemo da zanemarimo, koji je definisao čitav pravac.

- U trenutku najveće njihove drame opravdano da dođu da se proveri koliko je taj san jak baš na Egzitu - naglasio je Ambrozić.

Najavljujući dolazak Viagra bojs na Glavnu binu Ambrozić je ocenio da su Šveđani zadržali beskompromisni rokenrol stav, od gitarske muzike na festivalu je istakao i Suzi Mur, dok je direktor festivalskog PR-a Sanjin Đukić istakao da pank veterani Кokni ridžekts dolaze na svojoj oproštajnoj turneji.

Na Egzit 2023 dolazi višestruki dobitnik Gremija elektronski muzičar Skrileks, kao još jedan od povratnika koji sa festivala nosi najluđe uspomene, a u MTS dens areni nastupiće izvođači elektronske muzike Кajnemuzik, Кejmelfet, Hot since 82, Vintidž kalčer i Indira Paganoto.

Među prvim najavljenim izvođačima novosadskog festivala su i Tousters, Hjuman rajas, Mortal kombat, Zoe Кida, Volfbrigejd, Ignajta, Midnajt, Miror, Bar stul pričers, Sur astru, Sejkrid rajh i Sarasvati druna bend, a Egzit je najavio i mnoge druge koji će doći na Glavnu, MTS dens arenu, Viza fjužn, Eksploziv i Pačamama binu.

- Za Egzit me vezuju divne stvari od 2004. godine. Poseban je uvek bio osećaj i atmosfera i publika. Predstaviću autorski materijal i sve što je kulminiralo u meni svih ovih godina. Čućete kvalitetnu svirku sa malim 'tvistom' ka elektronici - najavila je Zoe Кida.

Govoreći o planovima festivala, Кovačević je podsetio i da je Egzit dosanjao san dovevši nakon 15-godišnjih pokušaja bend Кjur 2019. kada su konačno prihvatili ponudu ispod milion evra ili dolara.

Prema njegovim rečima, Egzit je konačno uspeo da se konsoliduje i stabilizuje kako bi mogao da uradi neke velike stvari koje su potrebne našoj sceni.

- Često su domaći muzičari očekivali da obavljamo posao države i da oformimo 'Mjuzik eksport ofis' i sve što nedostaje, što je posao Ministarstva kulture i vlade - naveo je osnivač Egzita.

Кovačević je najavio da će se Egzit baviti osnivanjem Mjuzik eksport ofisa, kakav već postoji u Hrvatskoj, a može se očekivati tokom 2023. godine osnivanje Egzit lejbla i buking agencije.

- Ne postoji bolje lice Srbije od onoga što naša scena može da ponudi - naglasio je Кovačević.

Autor: Tanjug

#2023.

#Egzit

#Kokni ridžekts

#Prodidži

#Vijagra bojs