Film je premijerno u Srbiji prikazan na 28. Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Da li ste videli ovu ženu? film Dušana Zorića i Matije Gluščevića počinje od 1. decembra da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Dugo očekivano ostvarenje koje je publika na premijeri u Beogradu dočekala s ovacijama biće prikazano u Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Zrenjaninu, Lazarevcu, Gornjem Milanovcu, i u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu. Film će publika imati priliku uskoro da pogleda i u drugim gradovima Srbije.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Da li ste videli ovu ženu? je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz 3 različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. U pitanju je žanrovski neobično ostvarenje koje su autori okarakterisali kao “egzistencijalnu dramu sa elementima nadrealnog” dok je glavna glumica, Ksenija Marinković, o filmu rekla da je “brutalno iskren, namenjen svima koji žude za promenom, da pobegnu ili nestanu, bez obzira na godine i pol.”

Ona je o radu na ovom filmu rekla da je snimanje koje je trajalo 5 godina u svakom smislu bila avantura u kojoj su učestvovali brojni filmski profesionalci, prijatelji i glumačke zvezde.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Svetska premijera ovog ostvarenja održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji na kojem je Olga Košarić, montažerka ovog ostvarenja dobila specijalnu priznanje u kategoriji umetnika do 40 godina. Film je premijerno u Srbiji prikazan na 28. Festivalu autorskog filma u Beogradu.

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima Strano telo (2018) i Loop (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.

Trejler: https://vimeo.com/745536165

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Autor: redportal.rs

#Bioskop

#DA LI STE VIDELI OVU ŽENU?

#film