Belović na Čudo u šarganu ne gleda kao na prekretnicu, ali priznaje da je svakako jedna velika stepenica u karijeri

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jovana Belović koja je govorila o pripremi predstave Tit Andronik u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i svojoj ulozi u Čudu u Šarganu.

Belović je rekla da su u toku probe Šekspirovog Tita Adronika u režiji Andraša Urbana koga zna iz svojih početaka u narodnom pozorištu Subotica.

Video: Tanjug/J. Ilić

- Uvek sam priželjkivala da radim sa Andrašom i sad mi se ostvarila želja. Igram Lavijinu, ćerku Tita Andronika. Krajem decembra bi trebalo da bude premijera - rekla je glumica.

Belović je ocenila da je Čudo u Šarganu Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića u JDP-u izazovna predstava, a tekst deluje u svakom trenutku kao novi izazov.

- Ne mogu reći savladati tekst, ali dovesti do istine tu poeziju koju nam Simović daje je prvi najteži i najlepši zadatak koji glumac može da ima - istakla je Belović.

Kao neko ko večito ima sumnje u svoj rad, što smatra da je u zdravoj meri dobra stvar za glumca, Belović na Čudo u šarganu ne gleda kao na prekretnicu, ali priznaje da je svakako jedna velika stepenica u karijeri.

Belović ne priželjkuje određenu ulogu, reditelja ili pisca, već ističe da bi volela da sarađuje uvek sa raznim ljudima, od kompozitora, kostimografa, do glumaca i reditelja.

- Težim ka saradnji sa što više ljudi, da mogu da učim i možda ja nekog učim, da rastem i da imamo svako isti odnos prema poslu i odgovornost - rekla je glumica.

Upitana kako gleda na budućnost pozorišta u doba tehnoloških reovlucija, Belović je rekla da duboko veruje „da će preživeti sve štzo mu svet sprema“.

- Dokaz vidim u tome što je preživelo do sada. I nosim se mišlju da samo treba biti hrabriji u toj veri i samim tim smo korak bliži pobedi - zaključila je Belović.

Autor: Tanjug

#Andraš Urban

#Jagoš Marković

#Jovana Belović

#Ljubomir Simović

#Tit Andronik

#jdp