Savršeno mesto za život 🏢

Pronalaženje savršenog mesta za život, koje će olakšati studiranje i učenje, jedno je od prvih stvari na listi prioriteta svakog studenta.

Uskladite budžet i očekivanja

Pre nego što počnete sa pretraživanjem oglasa i razgledanjem stanova, pametno bi bilo da dobro proučite u kakvom su odnosu vaše finansije i očekivanja koja imate. Veliki, svetao stan sa pogledom na fakultet ili u strogom centru grada može biti savršen izbor, ali samo ako imate sredstava da svakog meseca plaćate visoku kiriju.

Cena kirije za stan koji iznajmljujete

Biće uslovljena brojnim činiocima kao što su lokacija i kvadratura, opremljenost ili grejanje. Naravno, ne zaboravite da pored kirije morate platiti troškove za struju, vodu, Infostan i Internet.

Foto: Unsplash.com/Stephanie Harvey

Ukoliko biste radije živeli u urbanijem delu grada nego na periferiji, onda razmislite o stanu na višim spratovima – takvi stanovi su jeftiniji.

Pametno donesite odluku s kim ćete živeti

Ako ste u potrazi za cimerom, imate dve mogućnosti. Jedna je da pronađete stan pa onda tražite cimera, a druga pretraživanje oglasa cimera sa stanom. U oba slučaja veoma je važno da budete sigurni u svoju odluku da s nekim delite životni prostor.

Autor: Redportal.rs

#stan

#studenti

#život