Prošlo je 13 godina od kako je Džejms Kameron uvukao svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom

Premijera dugoiščekivanog naučnofantastičnog ostvarenja Avatar: Put vode, afirmisanog reditelja Džejmsa Kamerona, održaće se 14. decembra u bioskopima širom Srbije za čije prikazivanje se karte već od danas mogu pronaći na blagajnama.

Prošlo je 13 godina od kako je Džejms Kameron uvukao svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore, ponovo nas sada lansirajući u orbitu i ka priželjkivanoj premijeri naučnofantastičnog ostvarenja.

IZVOR: YT / Movie Trailers Source

Nakon strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka Kameronovog naslova, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi. mlađi fanovi.

U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evuluirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova, ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoi Saldanom.

Avatar: Put vode prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode u nadi kako bi preživeli i na tragedije koje su ih zadesile.

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Neitiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma Avatar sada je formirao porordicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

Ideja je bila, kako se navodi, da novo naučno-fantastično ostvarenje prikaže neodoljivu, poznatu priču, ovaj put baziranu na emocijama.

- Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremene posvetili odnosima i emocijama u prvom delu, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili - istakao je Kameron.

Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okeanima, a kako i sam naslov nagoveštava Avatar: put vode većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom podvodnom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i slavnu Sigurni Viver (Sigourney Weaver) dobitnicu nagrade Bafta, kao i voljenu Kejt Vinslet (Kate Winslet) koja se pridružila postojećoj Avatar ekipi, prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta diše pod vodom.

Autor: Tanjug

#14. decembar

#Avatar: Put vode

#Premijera

#Srbija