Druženje u doba koronavirusa 👩🏻‍🤝‍👩🏻

Odnosi sa ljudima su ključni za naše mentalno zdravlje, ali je pandemija koronavirusa doprinela da budemo udaljeniji nego ikad. Pobedite usamljenost u vreme socijalne distance, održite društvene veze i budete sretniji i zadovoljniji.

Promenite pogled na svet - Umesto propuštenih prilika, posmatrajte ovo kao vreme za najbliže. Posvetite se onima sa kojima živite, bio to momak, muž, deca ili roditelji.

Tehnologija pobeđuje socijalnu distancu - Iako fizički nismo zajedno, tehnologija nam omogućava da održimo kontakt. Odredite 15 minuta u toku dana za razgovor sa osobama koje vam zaista znače. Uklonite sve smetnje, smestite se udobno i uživajte u zajedničkom vremenu.

IZVOR: TW / @gligorich

Negujte različite tipove odnosa - Svima su nam potrebna 3 tipa odnosa: ljudi koji nas dobro poznaju, prijatelji sa kojima provodimo zabavne večeri, vikende ili odmore i zajednica sa kojom delimo zanimanja i strasti.

Iskoristite zajedničke internet treninge na najbolji način - Samo 20 minuta umerenog vežbanja nateraće vaše telo da pumpa hemikalije za podizanje raspoloženja. Vežbanje plus komuniciranje, smejanje i saradnja sa drugim ljudima, pa makar i na daljinu, ispuniće vas pozitivom do maksimuma.

Autor: Redportal.rs

#coronavirus

#druženje

#prijatelji

#samoća

#usamljenost