Promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza Francuske i Srbije

U Beogradu će 17. novembra biti otvorena tradicionalna Francuska nedelja, koja se ove godine održava po 10. put pod nazivom Svetla Pariza na beogradskim ulicama.

Misija Francuske nedelje jeste promocija istorijskih, kulturnih i poslovnih veza između Francuske i Srbije, kao i promocija francuskog biznisa u Srbiji. Manifestaciju će otvoriti predsednik Francusko-srpske privredne komore gospodin Dragan Stokić i prvi savetnik Ambasade Francuske Fatih Akcal.

Gosti će imati prilike da degustiraju vina i uživaju u francuskim sirevima i delikatesima uz muzičko-zabavni program. Očekuje se prisustvo 400 zvanica iz poslovnog sveta, diplomatije i drugih javnih ličnosti.

U okviru Francuske nedelje predviđeni su brojni sadržaji. Tokom čitave manifestacije, trajaće i sajam zapošljavanja namenjen onima koji tragaju za prvim poslom ili žele da napreduju u karijeri, a informacije će biti dostupne na zvaničnom sajtu manifestacije: www.francuskanedelja.rs. Uz to, biće održana i online radionica Posle faksa biću... powered by Schneider Electric, kroz koju će zainteresovani moći da komuniciraju sa zaposlenima u kompanijama članicama Komore.

Do 23. novembra trajaće i izložba Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično, koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Izložba prati i društveno-odgovorno takmičenje škola u Srbiji u kojem će đaci praviti konstrukcije od otpada.

Predviđeno je i održavanje gastronomske radionice sa kompanijom Home Made Company za odabrane članice i partnere Francusko-srpske privredne komore, ali i VIP Vinske radionice.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu, a danas okuplja preko 130 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Atos, Lafarge, L’Oreal, Mecafor, Michelin (Tygar Tyres), Le Bélier, Sanofi, Sladara Soufflet, Schneider Electric, Veolia, banke RBA i OTP, Vinci Airports – Belgrade Airport, Renault, Total, Mecafor...

Sve informacije o Francuskoj nedelji možete pronaći na sajtu: www.francuskanedelja.rs.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Francuska nedelja

#Francusko-srpska privredna komora

#Srbija

#Svetla Pariza na ulicama Beograda