Danas od 20 č.

U okviru  54. BEMUS-a biće održan koncert Hora RTS-a u sredu, 9. novembra, u 20.00 u Sabornoj crkvi Sv. arhangela Mihaila, uz dirigentsku pratnju Bojana Suđića. Ulaz je slobodan. Program će činiti kompozicije Alfreda Šnitkea Koncert za mešoviti hor.

Hor Radio-televizije Srbije osnovan je 1939. godine u okviru Radio Beograda. Prvi šef-dirigent Milan Bajšanski usmerio je programsku strategiju u pravcu afirmisanja domaće muzičke baštine, kao i značajnih ostvarenja svetske horske literature i vokalno-instrumentalnih dela. Ona je zadržana sve do današnjih dana, definišući umetničku biografiju ovog ansambla dugu 8 decenija. Rad Hora posebno su obeležili su šefovi-dirigenti Borivoje Simić, Mladen Jagušt, Vladimir Kranjčević i Bojan Suđić, sa kojim umetnička saradnja traje više od 2 decenije.

Bojan Suđić je šef-dirigent Simfonijskog orkestra i Hora Radio-televizije Srbije. Radi i kao redovni profesor na Katedri za dirigovanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Foto: redportal.rs/Nebojša Babić

Od samog početka njegov rad odlikovali su izuzetna širina i raznovrsnost repertoara horske, simfonijske i scenske muzike, izvanredna postignuća u svim ovim oblastima i brojna priznanja 😍.

Autor: redportal.rs

#BEMUS

#Bojan Suđić

#Hor RTS