Cerović je rekla da je u mjuziklu priča vezana za dvoje različitih mladih ljudi koji se pronalaze radi zajedničkog cilja

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je koreografkinja Milica Cerović koja je govorila o radu na mjuziklu Crni leptir, koji se odnedavno na muziku Ju grupe izvodi u Pozorištu na Terazijama.

Cerović je rekla da je u mjuziklu Crni leptir priča vezana za dvoje mladih ljudi, bokseru i devojci iz korporativnog sveta, koji se pronalaze radi zajedničkog cilja i ostvaruju ljubav.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Reditelj Marko Jovičić je rekao da je muzika Ju grupe kao pisana za tekst Spasoja Ž. Milovanovića i dobro su legle numere, podsetila je Cerović.

Prema njenim rečima, predstava od dva i po, tri sata kao Crni leptir zatheva kondiciju, ne samo glumačku, nego i pevačku i igračku.

- Glumci moraju biti u kondiciji. To je jedan sport - naglasila je koreografkinja.

Cerović je priznala da skoro nikad nije zadovoljna, uvek misli da može bolje i da nikad ne gleda predstave od premijere nadalje.

- Na premijeri to postaje njihova predstava. Dok se ne otklonim dovoljno od predstave ne mogu da joj se vratim i pogledam, zato što tražim samo greške - priznala je koreografkinja.

Cerović se prisetila da je samo jednu svoju predstavu gledala na nekom gostovanju pošto nije imala drugo mesto osim u publici.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Prema njenim rečima, autori su toliko u predstavi i probama, neprekidno je gledaju tada, poslednji put pred premijeru i to je zadnja stepenica što se tiče njenog posla.

- Premijera je već glumačka, izvođačka - rekla je Cerović.

Koreografkinja stalno govori glumcima da trče i pevaju, jer će tako naučiti da dišu između reči i steći fizičku kondiciju koja je potrebna.

- Pevači će vam isto reći da vam je potrebna pevačka kondicija. Da spojimo pokret, koji je fizička stvar, i pevanje morate da budete u kondiciji, da to vežbate - naglasila je Cerović.

U Crnom leptiru bokser peva par songova i istovremeno boksuje, a Cerović kaže da je za to napravljena koreografija u ritmu i sadrži četiri udarca i odbrane, odnosno napravljene su trominutne koreografije.

Prema njenim rečima, pokret mora da uđe u automatizam da se o njemu više ne misli i kada se spajaju pevanje i pokret moraju da legnu jedno sa drugim.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Kad smo spremni fizički onda dolazi umetnost - naglasila je Cerović.

Upitana kako gleda na budućnost scenskih umetnosti u doba tehnološke revolucije, Cerović je primetila da su senzacije sve kraće, ne ide se do kraja i maksimuma u bilo kojoj oblasti.

- Ali to je kratko zadovoljstvo, ne ispunjava čoveka. Samo prava umetnost ispunjava. Koliko god tehnologija zbrzava mislim da će sam čovek iz unutrašnje potrebe želeti da se vrati suštini, nečem lepom. Što ga obuzima, ne samo dotiče - ocenila je umetnica.

Autor: Tanjug

#Milica Cerović

#crni leptir

#mjuzikl

#pozorište na terazijama