I danas se njen slučaj proučava na svim medicinskim fakultetima

Lina Medina koja je rođena 1933. godine u selu Tikrapo na Andima, u siromašnoj poljoprivrednoj porodici, najmlađa je majka na svetu u istoriji čovečanstva. I danas se njen slučaj proučava na svim medicinskim fakultetima. Naime, njen život se u početku nije razlikovao od života hiljada njenih vršnjaka koji su tada odrasli u ruralnom Peruu.

Međutim, kada je Medina imala pet godina, sve se promenilo. Njena majka je primetila da je devojčici stomak neobično porastao, a njena ćerka se takođe žalila na bolove u stomaku.

Zabrinuti roditelji odvezli su Linu u obližnju bolnicu da je pregledaju lekari. Lekari su prvo bili ubeđeni da devojčica ima tumor, ali su posle testova postavili mnogo neverovatniju dijagnozu - Lina Medina je, nekako, bila u sedmom mesecu trudnoće.

Samo mesec dana kasnije, 14. maja 1939. godine, devojčica je carskim rezom rodila dečaka. Imala je 5 godina i 7 meseci, a njena karlica je bila premala da bi mogla da uzme u obzir bilo koju vrstu porođaja osim carskog reza.

Medinin sin bio je savršeno zdrava beba teška 2,7 kilograma. Devojka ga je nazvala Gerardo, u čast Gerarda Lozada, posvećenog lekara koji je bio uz nju tokom tog neverovatnog iskustva.

Tokom carskog reza, doktor je otkrio da Lina ima potpuno razvijene i zrele polne organe. Devojčica je bolovala od retke bolesti preranog puberteta, ali vreme u kome je počela da se razvija do danas je ostalo bez presedana u svetu.

Medina je prvu menstruaciju dobila sa samo tri godine. Otac devojčice optužen je za seksualno zlostavljanje i incest i uhapšen je. Međutim, nisu otkriveni nikakvi dokazi i ubrzo je pušten.

Do danas nisu razjašnjene okolnosti koje su dovele do trudnoće Line Medine, a nepoznato je i ime oca. Devojka nikada nije želela da priča o tome. Godine 2002. akušer Hoze Sandoval objavio je knjigu o slučaju Line Medine u kojoj je naveo da je ona, psihološki, potpuno normalno dete.

U stvari, Medina je više volela da se igra lutkama nego svojim sinom. Gerardo Lina je odrastao verujući da mu je Medina sestra. Kada je imao 10 godina, otkrio je istinu. Osim neobičnih okolnosti njegovog rođenja, on je bio sasvim normalan i zdrav čovek. Vodio je običan život i umro je 1979. kada je imao 40 godina od bolesti koštane srži.

Medina se kasnije udala za Raula Hurada i dobila još jednog sina 1972. Ona ima 89 godina i još uvek živi sa suprugom u siromašnoj oblasti Perua koja se zove "Mali Čikago". Odbija sve intervjue i ne želi da ispriča svoju neobičnu životnu priču.

Autor: redportal.rs

#Najmlađa majka

#godina

#sin