U filmu Nikola Pejaković Kolja igra palog anđela što je toliko slatko i prijemčivo da neminovno vezuje publiku

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Bane Vidaković koji je govorio o svoj ulozi u filmu Ala je lep ovaj svet.

Vidaković je rekao da se u suštini radi o toplom i emocionalnom filmu, u kome Nikola Pejaković Kolja igra palog anđela što je toliko slatko i prijemčivo da neminovno vezuje publiku.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

- Film se zove 'Ala je lep ovaj svet'. To je već u startu poruka za koju čovek može da kaže: 'Šta im je? Otkud lep kad atomske bombe čekaju, ne znamo šta će sutra biti? Ali podseća kako svet može da izgleda', naveo je glumac.

U filmu koji govori o ostvarenoj i neostvarenoj ljubavi, Vidaković igra taksistu koji obožava svuju ženu, a tumači je Anica Dobra, i ističe da mu je ona draga koleginica i prijateljica.

Za Vidakovića su tumači glavnih uloga Anđrija Kuzmanović i Anđelka Prpić, kao i reditelj Filip Čolović prijatna iznenađenja.

- Andrija je divno vaspitan mlad momak, pozitivni izdanak ove generacije, na koju imam puno primedbi, ne u smislu glume i talenta, već ima dosta neobrazovanog sveta, nezainteresovanih, nevaspitanih. Andrija je sušta suprotnost - ocenio je Vidaković.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Anđelka Prpić je Vidakovića pozitivno iznenadila, jer ju je znao kao komičarku, ali se pokazalo da kao glumica može da odigra mnogo više od komedije.

- Ovde je pokazala osećaj za nijansu. Vrlo zanimljivu je ostvarila ulogu - rekao je Vidaković.

Prepoznatljiv u javnosti kao glumac komedija, Vidaković priznaje da takve uloge nije sam birao već ga producenti i reditelji vide očigledno kao nekog ko može da radi komediju.

- Bio sam zasićen komedije u jendom momentu. Čekao sam da odigram nešto drugačije, da posetim da sam mnogo širi glumac od komedije. To mi se omogućilo u pozorištu. Odigrao sam Čehova, dobio Oktobarsku nagradu, igrao 'Belu kafu' i par stvari - podsetio je glumac.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vidaković je dodao da je filmu Vikend sa ćaletom prvi put dobio šansu da odigra nešto duhovito, ali ipak ozbiljnije, uz Nenada Jezdića koji je vrlo ozbiljan glumac.

Autor: Tanjug

#Ala je lep ovaj svet

#Anđelka Prpić

#Bane Vidaković

#Nikola Pejaković Kolja

#Tanjug reflektor

#anica dobra