Motivacioni govor kao dobar početak dana

Na današnji dan, 4. decembra 1982. rođen je Nik Vujičić. Rođen je australijskom gradu Brizbejnu u porodici srpskih emigranata sveštenika Borislava i Dušanke Vujičić. Nik je rođen sa specifičnom bolešću: tetra-amelija sindormom, koji karakteriše nedostatak udova.

O svom rođenju Nik je detaljnije napisao u svojoj knjizi Živeti slobodno (Vulkan, 2019):

Doktori i medicinske sestre bili su toliko zaprepašteni kada su me videli, da su me brzo povili. Međutim, moja majka je prisustvovala brojnim porođajima, pa je nisu mogli zavarati. Videla je izraze zgranutosti na licima cele medicinske ekipe i znala ja da je nešto naopako s bebom. "Šta je? Šta je to s mojom bebom?“, upitala ih je. Njen lekar u prvom trenutku nije ništa odgovorio, ali pošto je navaljivala, najzad je promrsio stručni medicinski izraz: "Phocamelia“, rekao je. Pošto je bila medicinski obrazovana, moja majka je znala da taj izraz znači da je dete rođeno s nepravilno formiranim udovima, ili sasvim bez njih. Nije mogla da prihvatiti tu istinu. U međuvremenu je moj izbezumljeni otac stajao u hodniku i pitao se je li zaista video ono što mu se učinilo. Kad je lekar izašao iz sobe i prišao mu, odmah je povikao: "Zar moj sin zaista nema jednu ruku?“ "Zapravo“, odgovorio je pedijatar što je mogao obzirnije, "on nema ni ruke ni noge“.

Završio je visoku školu za računovodstvo i planiranjе finansija. U osnovnoj školi bio je toliko depresivan da kao 10-godišnjak pokušao samoubistvo. O tom periodu Nik je rekao:

Nekada vam se ne desi čudo, nekada su sve što vidite krhotine. Ali ne znate kakve lepe stvari mogu da nastanu iz tih krhotina, dok krhotinama ne date šansu.

Nik danas radi kao govornik, drži motivacione govore na temu invaliditeta i kako lakše živeti sa tim. Govore drži najčešće u školama i hrišćanskim kongrеsima sa tеmеma invalidnosti, hrišćanskе vеrе i nadе.

Kada sam napunio petnaest godina okrenuo sam se Bogu, moleći ga za oproštaj i usmerenje u životu. Molio sam ga da mi osvetli put i ukaže na pravi cilj. Kada sam četiri godine poslije toga kršten, počeo sam da prenosim drugima svoju veru i shvatio da sam pronašao pravi poziv. Moja karijera govornika pretvorila se u ulogu Božjeg izaslanika, a pre nekoliko godina dogodilo se nešto što je učvrstilo moju veru i potvrdilo da sam napravio pravi izbor životnog puta.

Sa svojom izabranicom Kanaе Mijahara se venčao 12. fеbruara 2012. dobili su sinove Kijoši Džеmsa 2013, Dеjana Lеvija 2015, a bliznakinje Oliviju Mej i Eli Lorel dobili su 2017.

View this post on Instagram

A post shared by Nick Vujicic (@nickvujicic)

IZVOR: IG / @nickvujicic

IZVOR: YT / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Autor: redportal.rs

#nik vujičić