Tomović je naglasila da će publika u predstavi videti raskošne kostime koji će oživeti tridesete godine prošlog veka

Borka Tomović, glumica pozorišta Boško Buha bila je gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor gde je govorila o svojoj ulozi u predstavi Ubistvo u Orijent ekspresu u režiji Darijana Mihajlovića čija je premijera zakazana za 25. septembar u Ustanovi kulture Vuk Karadžić.

Tomović je naglasila da će između ostalog publika u predstavi videti raskošne kostime koji će oživeti tridesete godine prošlog veka.

Video: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Nema sumnje da je 'Ubistvo u Orijent ekspresu' jedan od najznačajnijih romana Agate Kristi i da je to jedini roman za koji je ona dala prava da se napravi dramatizacija. Mi u beogradu igramo predstavu po dramatizaciji Kena Ludviga, pre nego što će se to desiti u Londonu. velika je čast ukazana pzorištu 'Boško Buhać' - kazala je Tomović.

Cenjena glumica naglašava da dramatizacija romana Agate Kristi nije samo oslonjena na misteriju već je melodramska.

- Igram guvernantu Meri Deberham koja kao i ostali protagonisti predstave ima jak razlog zašto se nalazi u „Orijen ekspresu. publiku pozivam da na licu mesta otkrije šta će se događati sa guvernantom Meri - kazala je Tomović.

Za nju nema dileme da je predstava „Ubistvo u Orijent ekspresu“ zapravo misk žanrova.

Video: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Triler, melodrama, komedija…sve to boji našu predstavu. Ko je gledao čuveni film on očekuje triler, ali naša predstava je sasvim nešto drugo. U pozorišnom jeziku je sve malo povišenije i svi su likovi na ivici. za glumce je mnogo dinamičnije za igru - kazala je Tomović i dodala da je veliko išcekivanje u ansamblu.
- Jedva čekamo premijeru - poručuje Tomović.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Autor: Tanjug

#Borka Tomović

#Darijan Mihajlović

#Ubistvo u Orijent ekspresu

#Ustanova kulture Vuk Karadžić

#predstava