Ljudima moramo da ponudimo malo smeha u romantičnim komedijama

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Andrija Kuzmanović koji ostvario glavnu ulogu u filmu Ala je lep ove svet u režiji Filipa Čolovića, čija je beogradskoj premijera zakazana za večeras u MTS dvorani.

Kuzmanović žanrovski definiše film Ala je lep ovaj svet kao romantičnu tragikomediju.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Reditelj Bata kojeg sam oživeo u filmu ima mnogo šarmatnih fraza i šala oko sebe, ali njemu nije do smeha. Moj Bata je zapravo tragikomičan lik. Napravio sam ga tako da je svestan položaja u kojem se nalazi, i u jednom trenutku spletom nepravednih okolnosti odlazi u zatvor - kaže Kuzmanović i naglašava da u našoj filmskoj ponudi nedostaju romantične komedije.
- Imali smo mračan period u životu, ali i na filmu. Ljudima moramo da ponudimo malo smeha u romantičnim komedijama - kazao je Kuzmanović.

Kako kaže utemeljenje za građenje uloge uvek traži u sebi, a ne u ljudima koji ga okružuju.

- Imao sam sreću da radim sa eminetnim rediteljima. Sigurno sam iskustvo rada sa njima ugradio u ideju kako razmišlja i izgleda filmski reditelj. Nisam davao omaž nijednom reditelju već sam gradio lik antiheroja koji je bio najtalentovaniji na klasi, koji je uradi nagrađivani kratki film i posle toga ništa - kazao je Kuzmanović.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Autorsku ekipu čine reditelj Filip Čolović, scenarista Andrej Šepetkovski, direktor fotografije Saša Srećković, producent Aneta Ivanović dok glumačku ekipu osim Kuzmanovića čine Nikola Pejaković, Anđelka Prpić, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović i mnogi drugi.

Kuzmanović kaže da je Anđelka Prpić super koleginica koja mu je i glavna partnerka u filmu.

- Glumci imaju tendenciju da za vreme snimanja nekog filma sa svojim kolegama budu najbolji prijatelji, da non stop budu jedni kod drugih. Kako se završi projekat onda kud koji mili moji… Anđelka će ostati moj prijatelj za ceo život bez obzira da li radimo zajedno na nekom projektu ili ne - kazao je Kuzmanović.

Autor: Tanjug

#Ala je lep ovaj svet

#Andrija Kuzmanović

#Filip Čolović

#Tanjug reflektor

#romantična komedija

#romantična tragikomedija

#tragikomedija