Sajam će se održati 24. septembra na Sava promenadi u Beogradu

Karnevalski defile kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija prehrambene industrije održan je danas u Beogradu duž Knez Mihajlove ulice u susret sajmu "l".

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Sajam će se održati 24. septembra na Sava promenadi u Beogradu, a učesnici karnevala su se danas okupili najpre ispred Palate Albanija i prošetali Knez Mihajlovom do Kalemegdana uz zvuke trube i tradicionalne narodne pesme.

Pored tradicionalnih narodnih nošnji, prolaznici su mogli da vide i učesnike karnevala koji su nosili vitešku odeću i opremu, kao i kostime zivotinja i voća.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesela kolona zaustavila se kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj gde su muzicki performans održali predstavnici kulturno-umetničkih društava, pevajući poznate starinske pesme iz narodne tradicije.

Ispred TC Rajićeva devojčice iz KUD sa leve obale Dunava odigrale su narodno kolo na radost prolaznika koji su ih slikali i pozdravljali aplauzom.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Karneval je privukao pažnju i velikog broja stranaca koji su se raspitivali za srpsku tradiciju i predstojeći sajam.

Organizator karnevala Miša Ćirić rekao je za Tanjug da će na Good food & wine festival nastupiti više od sto izlagača vina, gastronomskih specijaliteta, mesnih prerađevina, ziminice, ali i starih tradicionalnih zanata i veština.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Autor: Tanjug

#Good Food & Wine Festival

#Karneval srpske tradicije

#knez mihailova