Biće prikazano 5 internacionalnih ostvarenja

U selekciji Divlji film na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije – LIFFE, koji se održava od 15. do 20. septembra na više lokacija u Leskovcu, biće prikazano 5 internacionalnih ostvarenja: Leonor will never die Martike Ramirez Escobar,  Kelti Milice Tomović, Men of deeds Paula Negoescua, Mrak Dušana Milića i On the Count of Three Jerroda Carmichaela. Filmovi u ovoj selekciji tokom trajanja festivala biće prikazivani u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, u terminu od 21 č. Selektori programa su Uroš Tomić i Marko Sopić 🎬🎬🎥.

Leonor will never die Martike Ramirez Escobar će imati srpsku premijeru na festivalu u četvrtak, 15. septembra. Glavni junak filma Leonor Reyes nekada je bila bitan faktor u filipinskoj filmskoj industriji nakon nekoliko uspešnih akcionih filmova, ali sada se bori da plati račune. Kada pročita reklamu u kojoj se traže scenaristi, Leonor se ponovo bavi nezavršenim scenarijom o mladiću Ronwaldu koji osvećuje ubistvo svog brata.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

U petak, 16. septembra, na repertoaru je nagrađivani film Kelti Milice Tomović, čija je radnja smeštena u zimu 1993. godine. Ratovi u kojima se socijalistička Jugoslavija raspala i dalje traju. U Beogradu se osećaju posledice sankcija i inflacija koje prete da će prerasti u hiperinflacije. Mama (38) se budi na dan kad svojoj mlađoj ćerci treba da pripremi rođendansku proslavu, čeka je kuvanje, čekaju je gosti i čekaju je prljavi sudovi, kad se sve završi.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

Film Men of deeds Paula Negoescua biće premijerno prikazan u Srbiji u subotu, 17. septembra. Radnja prati seoskog policajca u kasnim tridesetim, koji se trudi da sebi organizuje udoban život, ali njegovi prošli izbori i nasilni događaji ga pritiskaju i vode na mračno mesto.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

Za nedelju 18. septembar zakazana je projekcija filma Mrak Dušana Milića sa legendarnim Slavkom Štimcem i Danicom Ćurčić u glavnim ulogama. U planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom, živi Milica sa majkom Vukicom i dedom Milutinom. Svaku noć porodica se povlači u zabarakadiranu kuću, prestravljeni terorom koji dolazi iz šume.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

Programsku celinu Divlji film u utorak, 20. septembra, zatvara srpska premijera ostvarenja On the Count of Threer u kom Džerod Karmajkl debituje kao reditelj i glumi u mračnom komičnom filmu o dva najbolja prijatelja, Valu (Džerod Karmajkl) i Kevinu (Kristofer Abot), poslednjeg dana njihovih života.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

Žiri programa Divlji film čine reditelj Pablo Giorgelli, višestruki dobitnik najznačajnijih nagrada u Kanu, San Sebastijanu i na drugim internacionalnim filmskim festivalima, scenarista Balázs Lovas, i glumica Tamara Krcunović.

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. septembra u Leskovačkom kulturnom centru, Narodnom pozorištu Leskovac, kao i onlajn. Selektor glavnog takmičarskog programa je hrvatski reditelj Ognjen Sviličić, a nagrada Živojin Žika Pavlović biće dodeljena proslavljenom makedonskom reditelju Milču Mančevskom, za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu 🎬🎥.

Autor: redportal.rs

#LIFFE

#Leskovac

#film