THE PČELE SU OBAVEŠTENE

Kada je kraljica Engleske preminula, pokreće se serija događaja. Premijer je zvanično obavešten telefonom kodom da je Londonski most pao - što je šifra da je monarh preminuo.

Tokom perioda od 10 dana do sahrane monarhe i PČELE MORAJU BITI OBAVEŠTENE.

Kao što je bio slučaj vekovima, kraljevski pčelar se kretao oko pčelinjaka na imanju Bakingemske palate i Klarens Haus da bi ostavio crne vrpce na pčelinjake i ZVANIČNO OBAVESTIO PČELE DA JE KRALJICA UMRLA.

Morate pokucati na svaki pčelinjak i reći jasno 'GOSPODARICA JE UMRLA, ALI NE IDITE NIKUDA. GOSPODAR ĆE BITI DOBAR I PREMA VAMA'.

INFORMISANJE PČELA je tradicija koja nije samo ograničena na Bakingemsku palatu i kraljevsku porodicu već je tradicija u mnogim zemljama širom Evrope. Po sujevernom verovanju, pčelama se moralo javiti sa "smo u žalbi" i da je preminuo član porodice.

Na primer, u Jorkširu 1899. godine prema knjiz Tvorci meda" (Honey Makers) pčele su čak bile i pozivane na samu SAHRANU. Smatra se da u slučaju da nisu obavešteni o smrti proizvodile bi manje meda i da bi odmah sledeće zime sve pomrle.

Ne zna se mnogo o poreklu ovog običaja osim da je najverovatnije keltsko nasleđe gde je prema verovanju videti pčelu nakon smrti znak da duša napušta telo.

Iako besmislena, tradicija i dalje živi, kao što možemo da vidimo po obavezi jednog čoveka da ide od PČELINJAKA DO PČELINJAKA I OD PČELA DO PČELA DA IH OBAVESTI O SMRTI KRALJICE 🙃.

Autor: redportal.rs

#Britanija

#Elizabeta II

#Engleska

#Pčele

#SMRT

#kraljica

#krunisanje

#med

#preminula

#pčelinjak

#sahrana

#Čarls III