Tragičan kraj najperspektivnije srpske muzičarke

Na današnji dan 2002. godine preminula je Margita Magi Stefanović, srpska klavijaturistkinja i članica benda Ekatarina Velika (EKV).

Rođena je 1959. godine u Beogradu, kao jedino dete u porodici, a otac joj je bio pozorišni i televizijski reditelj Slavoljub Stefanović Ravasi. Završila je Osmu beogradsku gimnaziju, a paralelno je pohađala i Srednju muzičku školu Josip Slavenski.

Kao izuzetno talentovana, sa samo 11 godina dobija ponudu da za dalje muzičko školovanje u Moskvi, a istu ponudu je tada dobio i godinu dana stariji Ivo Pogorelić. Međutim, njeni roditelji to odbijaju, tako da nastavlja školovanje u Beogradu. Diplomirala je 1984. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Krajem 1982. godine pridružila je bendu Ekatarina Velika, čiji je frontmen bio Milan Mladenović. Komponovala je muziku za televizijski film Prvi put s ocem na jutrenje po delu Laze Lazarevića, a pojavila se i u filmu Tajvanska kanasta u režiji Gorana Markovića.

Poslednje godine provela je u Centru za zbrinjavanje beskućnika u Beogradu. Umrla je na Infektivnoj klinici, gde je lečena od HIV-a, usled posledica intravenoznog korišćenja narkotika.

Autor: redportal.rs

#Klavijaturistkinja

#Margita Stefanović

#Milan Mladenović

#Srpska muzičarka

#ekatarina velika