Svi programi SOMUS-a se održavaju u Svečanoj sali Gradske kuće

Slaveći deseti rođendan, od 29. septembra do 2. oktobra, SOMUS okuplja umetnike koji su ga kroz njegovu kratku, ali značajnu istoriju nesebično pomagali i podržavali i festival uzdigli na najviši nivo festivala klasične muzike u regionu. Sa tom idejom ovogodišnji SOMUS svojoj publici donosi solističke resitale i koncerte kamernih ansambala velikih umetnika, kao i koncert orkestra mladih sugrađana, učenika muzičke škole „Petar Konjović”.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

Od umetnika nastupaju Aleksandar Madžar i Adrian Brendl (Velika Britanija) na otvaranju, Bojan Zulfikapašić iste večeri, Mate Bekavac (Slovenija), Maired Hiki (Irska) i Per Rundberg (Švedska) u petak 30.09. Sutradan su u popodnevnim časovima Zoran Krajišnik i Laura Levai Aksin, a uveče je Kamerni orkestar FB banda sa umetnicima od predhodne večeri. U nedelju u prepodnevnim časovima nastupa hor MŠ „Petar Konjović” sa gošćom Sonjom Šarić, uz pratnju Mihajla Zurkovića i pod dirigentkom palicom Mine Bošnjak. Na zatvaranju X SOMUS-a nastupa Sonja Šarić u klavirskoj pratnji Strahinje Đokića sa ciklusom solo pesama.

Foto: redportal.rs/Ustupljene fotografije

Svi programi SOMUS-a se održavaju u Svečanoj sali Gradske kuće. Glavni organizator festivala je Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor, uz podršku Grada Sombora, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinske Vlade, C. Bechstein centra. Od 8. septembra kreće prodaja karata za festival, po ceni od 200 i 300 dinara, zavisno od programa. Karte će se prodavati radnim danima i subotom u terminu od 10 do 13 časova na blagajni Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor, Venac Radomira Putnika 2, kao i na dan koncerta na ulazu u Svečanu salu Gradske kuće Sombor, sat vremena pre početka koncerta.

Autor: redportal.rs

#koncert

#sombor