Misteriozna pećina se nalazi u Slovačkoj

Poznata je kao Mesečeva pećina i niko zapravo danas ne zna gde se ona nalazi, pronađena je samo jednom od komandanta gerila snaga Slovačke iz drugog svetskog rata Antonina Horaka.

Gerila snage Slovačke su se tada 1944. borile protiv nemačkih okupacionih snaga kao i marionetske države Slovačke koja je postavljena od istih. Prirodom gerila ratovanja puno vremena su provodili po planinama, šumama i zabačenim mestima. Jedan od njih je upravo podjednako misteriozni Antonin Horak.

Foto: Ted Philips

O Antoninu se ne zna mnogo osim iz dnevnika koje je ostavio posle rata, gde navodi da je posećivao pećinu mnogo puta.

Kada je prvi put ušao u pećinu delovala je kao svaka druga u Slovačkoj. Ipak, kada je malo bolje osmotrio video je da su zidovi glatki i simetrični. Opisao ih je kao da su od stakla i da je boja bila plavkasta. Ispalio je čak i metak u zid ali nije ostao bio ni trag.

Bila je u obliku cilindra ali kraj je bio vrlo dubok i izgledao je kao polumesec, zbog čega je i Horak dao takav naziv pećini.

Ko je mogao da napravi to?

Foto: Ted Philips

Mnogi misle, naravno, vanzemaljci. Neki idu i toliko daleko da misle da je Horak zapravo upao u svemirski brod koji je pao u taj predeo. Horak, sa druge strane, je mislio da je pećina samo napravljena od neke antičke civilizacije.

Moderne naučne metode bi verovatno to mogle da utvrde. Problem je u tome što niko ne zna gde se tačno nalazi ta pećina. Jedina osoba koja zna mesto je Antonin Horak, koji je misteriozno nestao posle rata.

Za mnoge koje zanima ova misterija, Horakov nestanak nije samo slučajnost. Da li ga je sklonila tajna služba ili je nestao negde u tunelima pećine. Postoje mnogi scenariji.

Ipak, postoji jedan članak koji je navodno Antonin napisao za jedan časopis speleologije u SAD, što otkriva da je možda samo emigrirao u SAD bez ijednog traga ili se neko namerno potpisao kao on u tom članku da bi pokušao da zaradi na priči i da je potpuno izmislio.

Foto: Ted Philips

Pitanje je da li će se ikada saznati istina, možda će neki slučajni prolaznik, avanturista, istoričar ili zaljubljenik u ovu misteriju da pronađe ovu čudnu pećinu.

Šta vi mislite?

Autor: redportal.rs

#Pećina

#Slovačka

#Vanzemaljci