Najvoljeniji član britanske kraljevske porodice

U saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu, stradala je princeza Dajana, prva supruga britanskog prestolonaslednika Čarlsa, princa od Velsa.

Rođena 1961. godine kao Dajana Frensis Spenser, bila je potomak plemićke porodice kojoj je pripadao i Vinston Čerčil. Za princa Čarlsa, starijeg sina kraljice Elizabete II, udala se 1981. godine, a venčanje je održano u Katedrali Svetog Petra u Londonu.

U braku je rodila dva sina, prinčeve Vilijama i Henrija. Međutim, njen brak je zapadao u ozbiljnu krizu, zbog čega su se kod nje pojavili znaci depresije, a mediji su pisali o vanbračnim vezama supružnika. Do razvoda je došlo 1996. godine, a u julu naredne godine upustila se u ljubavnu vezu sa Dodijem Al-Fajadom, egipatskim filmskim producentom i sinom milijardera.

Princeza Dajana je nastradala u nesreći, kada je automobil u kojem se nalazila udario u zid tunela u Parizu. Ona se tada vraćala sa večere u hotelu Ric. Istovremeno, stradali su Al-Fajad i vozač Henri, koji su takođe bili u automobilu. Njena smrt do danas je za mnoge ostala misterija.

Zbog neposrednog odnosa prema običnim ljudima, uživala je izuzetnu popularnost, koja nije mogla da se meri niti sa jednim članom kraljevske porodice.

Autor: redportal.rs

#Britanska kraljevska porodica

#Velika Britanija

#dajana spenser

#princ Čarls

#princeza dajana