U Trebinju, Nevesinju i Sokocu su oslikani murali posvećeni Nebojši. 💖

Srpski glumac Nebojša Glogovac bio je jedan od omiljenih na srpskom glumačkom nebu. Podjednako dobro je igrao, bogataša i siromaha, kriminalca i policajca. 

Nebojša Glogovac rođen je 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Mileve Glogovac. U rodnom Trebinju je živeo svega nekoliko godina, porodica mu se seli u Opovo, pa u Pančevo gde mu je otac dobio službu.

Završio je gimaziju Uroš Predić u Pančevu, potom upisuje Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Vlade Jeftovića. Studirao je u klasi sa: Natašom Ninković, Vojinom Ćetkovićem, Sergejem Trifunovićem, Nelom Mihailović i Borisom Pingovićem.

Iz braka sa docentom Minom Glogovac ima dva sina Gavrila i Miloša, a sa Milicom Šćepanović ima ćerku Sunčicu.

Njegovi najpoznatiji projekti su: Ubistvo s predumišljajem, Nebeska udica, Do koske, Ranjena zemlja, Munje, Haredsfild, Klopka, Moj rođak sa sela, Lud, zbunjen, normalan, Branio sam mladu Bosnu, Nemanjići- rađanje krađanje kraljevine, Za kralja i otadžbinu, Ubice mog oca i Južni vetar.

IZVOR: YT / Djordje Micakovic

Slavni glumac napustio nas je 9. februara 2018. posle kratke i teške bolesti. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Aleksandar Đuričić izdao je knjigu Glogi posvećena Nebojši Glogovcu. U Trebinju je osnovana manifestacija Dani Nebojše Glogovca koja se prvi put održala 2019. na njegov 50. rođendan. Takođe, u Trebinju, Nevesinju i Sokocu su oslikani murali posvećeni Nebojši, a grad Leskovac mu je dodelio ulicu.

View this post on Instagram

A post shared by Domaća Kinematografija (@domaca__kinematografija)

IZVOR: IG / domaca__kinematografija

Autor: Redportal.rs

#ROĐENDAN

#glogovac

#glumac