Marko je hteo da odustane od projekta nakon 5. dela, jer je morao da čeka Gidru da dobije slobodan dan.

Poznati glumac Marko Todorović rođen je 2. juna 1929. u Bogovađi kod Lajkovca. Glumio je u mnogo partizanskih filmova, a mlađoj publici je najpoznatiji po ulozi prijatelja Milana iz serjala Žikina dinastija.

Koliko su Marko Todorović i Dragomir Bojanić Gidra bili popularni zbog ovog serijala govori činjenica da reditelj nije hteo ni da čuje da na njihovo mesto dođe neko drugi.

Ostala je anegdota da je Marko hteo da odustane od projekta nakon 5. dela, jer je morao da čeka Gidru da dobije slobodan dan i dođe na snimanje pa ga je to iznerviralo. Na našu sreću reditelj Zoran Čalić ga je ubedio da ostane pa smo mogli da uživamo u svih 8 delova poznatog serijala. 🥰

Marko Todorović je poznat po i tome što je glumio Josipa Broza Tita u čak 5 ostvarenja: Užičkoj republici, Dani AVNOJ-a, Odlazak ratnika, povratak maršala, Misija majora Atertona, Četrdeset osma - Zavera i izdaja.

Imao je ćerku Svetlanu, kostimografkinju, koja predaje na Fakultetu primenjenih umetnosti i udata je za glumca Zorana Cvijanovića. Glumac je preminuo u 29. avgusta 2000. u Beogradu.

IZVOR: YT / Svet Sekundarnih Sirovina

Autor: Redportal.rs

#Godišnjica

#marko todorovic

#prijatelj milan