Reditelj kaže da je to potvrda da je ekipa dobro radila

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Matija Gluščević koji je govorio o o filmu Da li ste videli ovu ženu koji će imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji.

Gluščević je rekao da je sa kolegom rediteljem Dušanom Zorićem počeo da radi film dok su bili treća godina studija i snimali su ga narednih pet godina.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Trebali smo da se spremamo za završne filmove i shvatili da imamo slične ideje i junakinju kratkih filmova - rekao je Gluščević.

Prema njegovim rečima, obojica vole slične stvari, imaju sličan pogled na svet i prirodno je došlo do saradnje na debitantskom dugometražnom igranom filmu.

Za glavnu ulogu angažovali su Kseniju Marinković nakon što su je kao članicu žirija FEST-a 2017. godine čuli kako priča da nema dovoljno glavnih ženskih junakinja i kako voli da radi sa studentima.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Poslali smo joj scenario, odmah je pročitala i pristala. I evo pet godina je dolazila svako leto da malo po malo snimao i završavamo - naveo je reditelj.

U filmu igraju i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Goran Bogdan, Olga Odanović i drugi, a Gluščević ističe da su imali sreće što su pristali da rade njihov film i stvarno se ozbiljno tome posvetili.

Upitan o planovima njih dvojice, Gluščević je rekao da ideja ima dosta, a put do realizacije je nekad dug, kao i da se nada da će učešće u Veneciji to olakšati.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Polako krećemo i razmišljamo Dušan i ja o daljim projektima. Polako počinjemo da ih razvijamo, ali treba još malo vremena dok se ne desi nešto konkretno - objasnio je Gluščević.

Učešće u Veneciji znači Gluščeviću pošto su dugo radili i zavoleli film, i na kraju se isplatila energija i trud ulagan godinama.

- Znači kad si na početku svaka potvrda da to što radiš je dobro. Daje ti podstrek da radiš dalje, jer kad se baviš ovim poslom uvek je puno preispitivanja - rekao je Gluščević.

Autor: Tanjug

#Da li ste videli ovu ženu

#Matija Gluščević

#Tanjug reflektor

#intervju

#reditelj