U vreme festivala čitava Vrnjačka Banja živi u njegovom duhu, svi imaju neka svoja zaduženja i prilagođeni su manifestaciji

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je direktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje Saša Milenković koji je govorio o 46. Festivalu filmskog scenarija koji će biti održan u Vrnjačkoj Banji od 12. do 16. avgusta.

Milenković je rekao da će festival otvoriti primijera filma Ala je lep ovaj svet reditelja Filipa Čolovića sa Anđelkom Prpić i Andrijom Kuzmanovićem u glavnim ulogama.

Video: Tanjug/NZ

- Festival filmskog scenarija je, kao što i sam reč kaže, tematskog usmerenja i posvećen je isključivo scenariju. Vrednuje se scenario i dodeljuju se prva, druga i treća nagrada u novčanom iznosu i u vidu diploma - podsetio je Milenković.

Prema njegovim rečima, u vreme festivala čitava Vrnjačka Banja živi u njegovom duhu, svi imaju neka svoja zaduženja i prilagođeni su manifestaciji, a poslednjih godina i hoteli i ugostiteljski objekti su raspoloženi da pomognu manifestaciji.

U Vrnjačkoj Banji pola avgusta biva posvećeno kinematografiji pošto FFS prethodi manifestacija Batini dani od 9. do 10. avgusta koji su posvećeni velikom glumcu Danilu Bati Stojkoviću.

Video: Tanjug/NZ

Milenković je podsetio da FFS svake godine priprema neko iznenađenje a ovaj put to će biti spektakularna uvertira sa nastupom simfonijskog orkestra Zum koji će izvoditi filmsku muziku na Trgu kulture.

Vrnjačka Banja ima veliki broj festivala i višednevnih manifestacija kao što su FFS, Međunarodni festival klasične muzike, Karneval i Lav fest.

Autor: Tanjug

#Ala je lep ovaj svet

#Saša Milenković

#Tanjug reflektor

#Vrnjačka Banja

#festival filmskog scenarija