Radionice su namenjene mladima uzrasta od 15 do 30 godina

U Omladinskom centru u Zaječaru biće održane besplatne radionice kreativnog pisanja za mlade, u periodu od 1. do 5. avgusta 2022. ✒️

Polaznicima će predavati pisac Đorđe Majstorović, a petodnevni rad će se sastojati od vežbi samostalnog i zajedničkog pisanja proze, poezije i međužanrovskih tekstova na društveno-angažovane teme.

Na kraju radne nedelje biće organizovano književno veče sa polaznicima radionica i gostima iz Novog Sada. Tekstovi nastali tokom jednonedeljnog rada biće objavljeni na onlajn blogu, kao i u štampanom zborniku, prenosi timocka.rs.

Radionice su namenjene mladima uzrasta od 15 do 30 godina, a početak je od 11:00 časova u Omladinskom centru (7. septembra br. 2, Zaječar), a okvirno trajanje jednog susreta je između dva i tri sata.

Prijave se šalju do 27. jula 2022. na: pisaliste@gmail.com.

ZA PRIJAVU NA RADIONICU POTREBNO JE POSLATI:

- tri teksta (proza ili poezija), - ime, prezime i godinu rođenja.

Radionice "Pisalište" se sprovode kroz program "Dekocentracija kulture" koji zajednički realizuju "Zaječarska inicijativa" i Omladinski centar CK13, a dobio je podršku od strane Švajcarske vlade u okviru projekta "Kultura za demokratiju" koji sprovodi Hartefakt fond.

Autor: timocka.rs

#književno veče

#kreativno pisanje

#radionice

#zaječar