U matičnom Beogradskom dramskom pozorištu trenutno priprema Molijerovu predstavu Mizantrop

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Ljubinka Klarić, koja je govorila o svojoj ulozi u seriji Klan čija druga sezona se trenutno prikazuje.

Klarić je rekla da se njen lik Cveta nije mnogo promenila u odnosu na prvu sezonu, da je i dalje domaćica, potpuno izgubljena, pomalo infantilna, lakoverna, a svoju ravnodušnost dobija utapanjem u alkoholu.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Za mene je bio izazov. Ja sam dosta živa i energična glumica. (Reditelj) Boban Skerlić je tražio od mene da sva energija uđe unutra, a da sve polako izlazi napolje tako što ću biti potpuno mirna, a biću idiot - rekla je Klarić.

Prema njenim rečima, Klan privlači publiku pre svega zato što likovi u seriji nisu heroji.

Primetivši da su u našim serijama glavni junaci kriminalci prikazani kao heroji, pa mlađi deo publike ima potrebe da se ugleda na njih, Klarić je ocenila da je u Klanu ipak zadatak umetnika da prikažu na način da vam se zgadi.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- ‘Klan’ se razlikuje od drugih serija koje se bave kriminalom što ima tarantinovski momenat, da i u tako crnim stvarima ima dosta humora i likovi nisu prikazani kao jako inteligentni - navela je glumica.

Klarić je istakla da je sa Skerlićeve strane bilo dosta hrabro i vrlo originalno što je za glavne uloge odabrao do sada nepoznate glumce – Nedima Nezirovića i Aleksandra Dimtirijevića – koji su se pokazali fantastično.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

U matičnom Beogradskom dramskom pozorištu trenutnio priprema Molijerovu predstavu Mizantrop u režiji Juga Đorđevića, koja će za nju biti izazov pošto igra naslovnu ulogu.

Prema njenim rečima, deo predstave će biti klasičan Molijer u stihu, a biće i improvizacija koje su uvek intrigantne i uzbudljive.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Autor: Tanjug

#Beogradsko dramsko pozorište

#Ljubinka Klarić

#Mizantrop

#klan

#kriminal

#serija