21. juna, od 22.30, u Letnjem bioskopu Abazija

Grupa Brkovi, pank-folk atrakcija iz Hrvatske, nastupiće u četvrtak, 21. juna, od 22.30 na Festivalu evropskog filma Palić u Letnjem bioskopu Abazija, u okviru muzičkog programa festivala 🎶. Koncert se realizuje uz podršku dugogodišnjeg prijatelja festivala brenda Gorki list.

Brkovi postoje od 2004. godine, a od tada su izdali 7 studijskih albuma i odsvirali bezbroj koncerata širom Balkana i Evrope. Bend je stvorio sopstveni stil koji su nazvali PunkFolkWellness. Vokal benda Shamso69 (Vedran Pehar) je autor većine tekstova i muzike 🤩.

Brkovi su do sada objavili albume PunkFolkWellness (2009), Društvo brkatih mladića (2010), Balkanski Esperanto (2012), Pizda materina (2014), Torzo Dade Topića (2016), Hormon Sreće (2018), Brkovi su da se vole (2020). Godine 2013. je objavljen album Brkati gosti, na kojem su pesme Brkova izvodili razni izvođači sa područja Balkana.

Foto: redportal.rs/Sanjin Kaštelan

Brkovi su u proleće 2022. nastupom u Minhenu započeli turneju Novo (Ne)normalno, a poslednji singl i spot Više ni pankeri ne slušaju punk su objavili početkom aprila 2022. Trenutna postavu čine Shamso69, Šarac, Tomac, Vlajko, i Igor Paspalj – Pas.

Pored Brkova, u muzičkom delu festivalskog programa tokom festivala nastupiće novosadski bendovi Gift i Norveška Šuma, zrenjaninski The Quarantinos, kao i subotički bendovi Perpetuum Mobile i Mia. Koncerti počinju svakog festivalskog dana u 22.30 časova i ulaz je besplatan.

IZVOR: YT / Brkovi

Ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, održava se na više lokacija, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka. Tokom pretfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Većina filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću 🤩. Pored bogatog filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Festival evropskog filma Palić podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Grad Subotica, Evropska unija kroz program Kreativna evropa MEDIA, kao i mnogobrojni partneri i medijski partneri.

Sponzor – prijatelj Festivala evropskog filma Palić više od 20 godina je Gorki list, kao nezaobilazan deo naše umetničke scenografije, ali i partner koji podstiče angažovanje publike da istražuje doživljaje prezentovanih filmskih ostvarenja kroz Nagradu publike Gorki list. Ove godine će tradicionalna saradnja biti proširena i na muzički deo festivalskog programa.

Autor: redportal.rs

#Brkovi

#Muzika

#Palić film festival

#film

#palić