Glumac je rekao da serije ne bi trebalo da glorifikuju kriminalnu vrstu života

U prvoj sezoni gledali smo nešto što bi mogli da nazvemo veselim životom, u drugoj nas očekuju iznenađenja.

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Ivan Zarić, koji je govorio o svojoj ulozi u seriji Klan čija se druga sezona trenutno prikazuje.

Zarić je rekao da serije ne bi trebalo da glorifikuju kriminalnu vrstu života osim ako ga prikazuju u nečemu što je njegova realnost.

- Serija samo ne sme da glorifikuje tu vrstu života. Ako ga prikaže u nečemu što je njegova realnost, to je dovoljno da učini da možda klinci u prvom delu polete, dok su tu besna kola puna love, ali, ja ne znam mnogo takvih priča sa srećnim krajem, iako sad već imam dovoljno godina - rekao je Zarić, pohvalivši autora Slobodana Skerlića, koji je u prvoj sezoni serije Klan u dobroj meri prikazao nešto onaj deo te vrste života koji se može nazvati 'veselim'.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Kako sam kaže, lik kojeg tumači u seriji, tzv. Furtula, na samom početku radnje serije je čovek koji veruje da je stekao određenu ravnotežu u kojoj je mogao da se oseća sigurno, međutim, onda se pojavljuju ostali likovi koji ga iz te ravnoteže izvode, tako da umesto progresa, ima pad.

- U drugoj sezoni to se u suštini nastavlja. Pošto se sad vatromet pojačava, njemu se pakao pojačava, jer on nije taj koji plovi na talasu toga, niti onaj ko je tu dobrovoljno. On je neka stara garda koja ima muku njihovog razvoja, tako da oni njemu komplikuju život - objasnio je Zarić.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

U nastavku intervjua glumac je rekao da je u suštini greška misliti da su teške godine trajale 30 godina, jer praktično, od kad zna za sebe, i iz ranog detinjstva, seća se da je bilo tačkica, odnosno političkih i društvenih pretnji koje su tad naslućivali i njegovi roditelji.

- Životi su nam bili takvi da niko od nas u potpunosti uspeo da izbegne sve ono što nam se događalo tokom devedesetih - istakao je Zarić, budući da nam je kriminal, korupcija i propadanje bilo zajedničko.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

Govoreći o profesionalnom planu, Zarić je rekao da se ne buni kada je domaća produkcija televizijskih serija u pitanju.

- Mislim da ovo vreme neće dugo trajati, nažalost. Mislim da će se vrlo brzo smanjiti količina serija tog sadržaja koji se snima, ali ja bih voleo da ostane u ovom intenzitetu bar neko vreme, i da se pojave neki novi mladi ljudi, koji bi bili i producenti koji bi probali i neke nove formate - zaključio je on, dodavši da on kao glumac češće čeka da ga neko pozove, nego da sam traži angažman.

Video: Tanjug/Zoran Žestić

- Pretpostavljam da sam skup za saradnju, ne samo u materijalnom smislu, već i u smislu živaca, ja volim da pitam. Tako posle četvrtog pitanja često budem dosadan ljudima, pa... Možda ih tako odbijem - kaže kroz smeh ovaj glumac, inače izdanak poznate glumačke porodice, ali i suprug voditeljke Ivane Zarić, rođene Bojić.

Autor: Tanjug

#Ivan Zarić

#Tanjug reflektor

#klan

#serija