Fantastično je da se ovakva atmosfera dešava u srcu Šumadije

Popularan rok bend Van Gogh je u petak održao koncert u okviru 12. izdanja festivala Arsenal fest u Kragujevcu, a frontmen sastava Zvonimir Đukić Đule specijalno za Tanjug je istakao da su sa publikom podelili visoki napon rokenrola i da im je bilo fantastično u razmeni energije sa fanovima.

- Ovo drugi put da sviramo na Arsenal festu. Prvi put smo gostovali 2015. godine. Fantastično je da se ovakva atmosfera dešava u srcu Šumadije, ne samo u Beogradu ili drugim gradovima. Imam sve pohvale za organizaciju. Ovo je pravi puls grada, po volji je publici. Drago mi je da su došli ljubitelji muzike iz celog regiona - smatra Đukić.

Video: Tanjug/NZ

Na pitanje kako ocenjuje izbor bendova koje su ove godine nastupili na festivalu, Đule je odgovorio da je dobro što postoje različiti bendovi za različite tipove publike.

- Za ukus različite publike postoje izbori bendova, što je dobro, jer negde ideja i jeste da se dogode različiti senzibilteti, ne da sve bude jednosmerno. Mi smo sa sjajnom publikom sinoć podelili visoki napon i bilo nam je zaista fantastično - ističe Zvonimir Đukić za Tanjug.

Kada je u pitanju poslednji album grupe More bez obala, frontmen kaže da se radi o albumu koji poseduje veći deo pesama koje najbolje zvuče na koncertima.

- Album je visokokalorijski, mi to tako zovemo, zbog takvih, koncertnih naslova. Možda zbog toga imamo privilegiju da se uljuljkamo u toj nekoj komfornoj zoni, da sviramo u gradovima još par godina na takav način, međutim, to nije naš stil. Imamo želju da se menjamo, istražujemo, da menjamo stilove i da svaki put donesemo nešto novo - naglasio je Đule, najavivši i novi singl i spot za oktobar, koji je ujedno biti i najava šta bend sprema za naredni period.

Takođe, Đule je rekao da se trenutno radi na spotu za pesmu Više te ne volim kao pre, koji će biti sačinjen od snimaka sa koncerta iz MTS dvorane, ali da se nada da će publiku moći i da obraduju i celim albumom sa snimcima sa tog istog koncerta.

Video: Tanjug/NZ

- Možda smo mi bend za veće prostore, ali podjednako uživamo i u klupskim prostorima i dvoranama. Mi smo bend koji je krenuo iz kluba, i onda kad god vratimo u klubu ili ovakvom festivalu, dogodi se to neko vrenje... Da svaki put budemo drugačiji, i da nemamo stvarno tu privilegiju, da se niti oslonimo na postignuto, a ni da to bude nešto previše uigrano ili isplanirano, jer taj plan uvek ubije, sam po sebi, magiju neizvesnosti, a mi uživamo u njoj - zaključio je Đule.

Na kraju, Đule je rekao da će Van Gogh ove godine preskočiti Beer Fest i EXIT festival, ali da bend planira da nastupi na njima sledeće godine, kada budu imali novi singl, koji treba da izađe na jesen.

Autor: Tanjug

#Arsenal fest

#Van Gogh

#Zvonimir Đukić Đule

#Đule Van Gog

#Đule Van Gogh