Autentična i uzbudljiva dramska serija sa 10 jednosatnih epizoda predstaviće najrealističniju verziju Robina Huda do sada

Abacus Media Rights (AMR), kompanija Amcomri Entertainment, pokrenula je potpuno novu, vrhunsku dramsku seriju Robin Hud, koju je kreirao Dzonatan Ingliš (Ironclad) sa Džonom Glenom (Seal Team) kao izvršnim producentom, a Tanjugu je potvrđeno u produkciji serije da će se ona snimati u PFI studiju u Beogradu i na lokacijama širom Srbije.

Serija će se snimati produkciji English/Glenn Media i Balkanic Media, a nastajanje tog televizijskog formata finansira Head Gear, koji vodi Fil Hant, uz podršku podsticajnog programa Ministarstva kulture Srbije.

Foto: valjevoplus.rs/NZ

Autentična i uzbudljiva dramska serija sa 10 jednosatnih epizoda predstaviće najrealističniju verziju Robina Huda do sada, smeštenu u pozadini okrutne, korumpirane i misteriozne srednjovekovne zemlje.

Robin je rođen oko 100 godina nakon što su anglosaksonsku Englesku osvojili Normani, koji su sa sobom doneli hrišćanstvo, kamene dvorce i poreze.

Bio je to mitski period u istoriji kada je Engleska bila prekrivena šumom, a stara paganska verovanja su bila pobijena snagom normanskog mača.

U tom veoma mračnom i opasnom momentu istorije, zagonetni Robin i njegovi divlji odmetnici bili su srednjovekovni osvetnici u borbi protiv ugnjetavanja.

Džonatan Ford, generalni direktor AMR-a napominje da su ljudi širom sveta čuli za Robina Huda.

- Bilo je mnogo veoma uspešnih verzija engleskog heroja, ali nijedna nije ponovo prikazala nemilosrdnu, tiransku atmosferu tog vremena. Ovo je univerzalna priča o preživljavanju, sukobu i ljubavi sa spektakularnim akcionim sekvencama koje će se snažno dopasti svetskoj publici - rekao je Ford.

Džonatan Ingliš, tvorac serije, ističe želju da svetu pokaže pravog Robina Huda.

- Istražio sam originalne balade i zapise koji još uvek postoje iz 12. i 13. veka. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru, Robina koji je grub, autentičan i duboko ukorenjen u istoriji. Ovo je verzija Robina Huda u stilu 'Vikinga' ili 'Peaky Blinders' - rekao je on u izjavi za medije.

Džonatan Ingliš je scenarista, reditelj i producent čiji je proboj došao sa filmom Ironclad, koji je postao hit kod kritičara i na blagajnama, u filmu glume Pol Ðamati, Brajan Koks, ser Derek Džejkobi.

Foto: videoageinternational.net/NZ

Godine 2018. Džonatan se preselio na televiziju i postao producent srednjovekovne fantazije The Outpost (Predstraža) za američku mrežu CW i NBC Universal koja je trajala četiri sezone.

Džonatan je producirao epizode Seal Team - a za CBS i trenutno producira prvu sezonu američke serije The Ark (Barka) za NBCU/SCI FI. Džon Glen dodaje da je ovo verzija Robina Huda koju nikada ranije nije video.

- Istorijski tačan, pun bogatih i složenih likova, pravovremenih tema, pun akcije i intriga. Nema dama u nevolji, nema muškaraca u hulahopkama, to, iskreno, više liči na 'Peaky Blinders' nego bilo koji Robin Hud koga sam ikada video - kaže Glen.

Autor: Tanjug

#Džon Glen

#Džonatan Ingliš

#Ironclad

#nova serija

#robin hud