Pera Mitić iz našeg sokaka

Miodrag Stole Trifunović bio je čovek po kojem je izgrađen lik cvećara Pere Mitića, koga je maestralno odigram Taško Načić u čuvenom filmu Davitelj protiv davitelja.

Trifunović je sa svojim prvim zločinom započeo pre Drugog svetskog rata, kada mu je bilo samo 15 godina. On je pratio momke i devojke po beogradskim parkovima, a nakon nekoliko sati bi momka onesvestio metalnom štanglom i onda silovao devojku.

Kao građevinski radnik nakon rata, našao se u stanu glumca Milivoja Popovića Mavida, od koga je ukrao delove kostima - periku, brkove, bradu, odela i umetke za popunjavanje obraza.

Svoj prvi zločin izvršio je 31. januara 1948. godine oko 21 čas u Cvijićevoj ulici. Najveći broj zločina, Trifunović je izvršio u Zvezdarskoj šumi. Osumnjičen je za čak 14 silovanja, ali tačan broj nikada nije utvrđen. Veruje se da je u Topčideru davio duševne bolesnike, ali to nikada nije bio predmet istrage. Osim silovanja, bavio se i pljačkama, uključujući i diplomatske magacine.

Kada je uhapšen, umesto u zatvor, odveden je u psihijatrijsku bolnicu. Tamo je najpoznatiji beogradski davitelj izvršio samoubistvo.

Autor: redportal.rs

#UBISTVO

#davitelj protiv davitelja

#silovanje

#taško načić

#zločin