Festival u Smederevu će ugostiti mnoge posetioce koji će na otvorenom pratiti presek aktuelne pozorišne sezone u Srbiji

Pozorišni festival Teatar u Tvrđavi po deveti put će biti otvoren sutra i trajaće do 5. jula pod zidinama malog grada Smederevske tvrđave, najavila je direkcija manifestacije.

Festival u Smederevu će ugostiti mnoge posetioce koji će na otvorenom pratiti presek aktuelne pozorišne sezone u Srbiji, a predstava Trpele Milene Depolo i Bobana Skerlića, u režiji Aleksandre Kovačević će otvoriti smotru.

Projekat je nastao u koprodukciji Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta i bavi se problemom porodičnog nasilja. Poznata verzija u režiji samog autora Bobana Skerlića se igra već sedam godina u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP).

U petak, 1. juna na repertoaru je delo Plastelin Vasilija Sigareva u režiji Marka Torlakovića, u produkciji BDP-a, dok je subota, 2. jul, rezervisana za predstavu ,Zaboravljene Zorke Novaković, u režiji Marije Milenković, iz Teatra Vuk, u koprodukciji Beo arta i Jugo scene.

Četvrtog dana festivala (03.07.) ansambl Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca će odigrati komad Falstaf – Vesele žene vinzdorske Vilijema Šekspira, u režiji Darijana Mihajlovića.

Nagrađivana predstava Upotreba čoveka prema istoimenom romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, biće na programu 4. jula.

Projekat je nastao u koprodukcijifestivala Novi tvrđava teatar, Grada teatra Budva, Novosadskog pozorišta, i East West Centra Sarajevo, i predstava je pobedila na nedavno završenom glumačkom festivalu Bucini dani u Aleksandrovcu.

Poslednji dan festivala 5. jul biće u znaku programa za posetioce svih uzrasta: u 19 časova najmlađi će gledati predstavu Legenda o hrabrosti u produkciji trupe Čiča Mičino pozorište, u režiji Mateje Popovića, da bi od 21 čas ovogodišnji festival Teatar u Tvrđavi zatvorio koncert Muzički spust Dunavom Zemunskog kamernog orkestra, pod dirigentskom palicom Đorđa Stankovića.

Autor: Tanjug

#Festival

#SMEDEREVO

#Teatar u tvrđavi

#pozorišni festival