Održava se od 30. juna do 2. jula

Posetioci 12. Arsenal festa, koji će biti održan od 30. juna do 2. jula u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, biće u prilici da, pored bogatog koncertnog repertoara, uživaju i u brojnim pratećim programima, koji počinju već u utorak 21. juna, na Svetski dan muzike 🎵🎶🎵. Tog dana u 13 časova biće upriličena 2. po redu dodela nagrade Mikica Zdravković u Domu omladine Kragujevca. Sutradan, 22. juna (20.30), u galeriji Đura Jakšić biće otvorena izložba proslavljenog koncertnog fotografa svetske reputacije Brajana Rašića.

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom 4 Maljčika, na koncertu u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije (24. jun, 20.00) prezentovaće jedinstven spoj muzike legende ovih prostora Vlade Divljana i ruskog kompozitora klasične muzike Sergeja Prokofjeva 🎶. Vrhunski trombonist i umetnik iz Pariza Emmanuel Ferraz prirediće 2 ulična performansa na Platou kod Balkana 30. juna i 1. jula (13.00). Još jedan događaj tog tipa, na istom mestu 2. jula, kreiraće Meksikanac sa Kosmaja.

Foto: Redportal.rs/Live Production

Od 30. juna do 2. juna u prostoru gde se održava Arsenal fest trajaće izložba skulptura Viktora Kiša. Priznati umetnik je osnivač Ciglane, kluba ljubitelja teške industrije i umetnosti. Takođe je jedan od osnivača umetničkog festivala Dev9t. Bio je direktor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Kiš izrađuje velike skulpture i instalacije od metala. Radio je na vizuelnom identitetu za The Prodigy na festivalu Wariors Dance. Upravo te skulpture koje su ga spojile sa slavnim bendom biće izlagane ove godine na Arsenal festu 😎. Takođe, od 30. juna do 2. jula street art umetnik Đurađ u prostoru Kneževog arsenala slikaće grafite. Ulaz na sve prateće programe je besplatan.

Foto: Redportal.rs/Vladimir Jević

Dvanaesto izdanje Arsenal festa će, podsetimo, u 3 večeri na isto toliko scena okupiti brojna poznata strana i domaća imena, kao što su Placebo, Thievery Corporation, Ana Popović, Roni Size, Inner Circle, Van Gogh, Stefan Milenković i Nele Karajlić, Električni orgazam, Konstrakta, Buč Kesidi, Senidah, Negative, Goblini, Rundek i Ekipa... Informacije o cenama ulaznica možete pronaći OVDE.

Autor: redportal.rs

#Arsenal fest

#Muzika

#događaj