Spoj lokalnog i globalnog, tradicionalnog i univerzalnog

Sada već i sinonimi, Stefanovski i Tadić, stižu sa svojim gitarama u Novi Sad u SNP i na Palić na Letnju pozornicu. Makedonski gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svetskih gitarista, udružiće snage  i počastiće publiku svojim već svetski poznatim izvođenjima flamenca, rock-a, bluesa, jazz-a i etno muzike u kombinaciji sa tradicionalnom makedonskom muzikom. U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu su u utorak 21. juna  u 20 sati, a sutradan u sredu 22.juna su na Paliću na Letnjoj pozornici od 21h.

Foto: Želja Dimić/Željka Dimić

Jedni od najboljih gitarista ovih prostora nastupaju zajedno još od 1998. godine, kada su realizovali svoj prvi zajednički album pod nazivom Kruševo, a nakon toga je usledilo još nekoliko uspešnih projekata. Održali su veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru Live in Belgrade, a virtuozni duo sarađivao je i sa bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Foto: Želja Dimić/Željka Dimić

Njihova saradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj mešaju lokalno i globalno; tradicionalno i univerzalno, sa ciljem istraživanja tradicionalne makedonske muzike, makedonskih ritmova i melodike u kombinaciji sa savremenim svetom muzike.

Virtuozi na gitari sa svetski priznatim statusom garantuju nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i prijatno druženje, pa svakako svratite i dobro se zabavite.

Foto: Želja Dimić/Željka Dimić

Ulaznice za Novi Sad su u prodaji na blagajni SNP-a, a za Palić u vinariji Zvonka Bogdana i preko sistema Ticket.rs.

Autor: redportal.rs

#Muzika

#NOVI SAD

#gitara

#konert

#palic

#stefanovski

#tadic