Ova serija će omogućiti da Frida bude prikazana kao žena čija umetnost predstavlja nadu i moć. 💪🏻😊

Dvadeset godina nakon filma Frida, u kojem je čuvenu slikarku igrala Salma Hajek, snima se serija o Fridi Kalo, a ovu vest je otkrila Mara Romeo Kalo, njena pranećakinja, pišu Nezavisne.

- Cilj serije je da prikaže Fridu onakvu kakvu je do sada nismo videli. Želimo da prikažemo kako je ona zaista živela na osnovu onoga što njena porodica zna o njoj - kazala je Mara Romeo Kalo.

O seriji se oglasio i Alfonso Duran, generalni direktor legata Fride Kalo.

- Ova serija će omogućiti da Frida bude prikazana kao žena čija umetnost predstavlja nadu i moć. Omogućiće njenoj porodici da pokaže javnosti kako njeno nasleđe nastavlja da inspiriše hiljade ljudi širom sveta - rekao je Duran.

On je otkrio da je planirano da svaka epizoda razotkrije malo poznate različite aspekte njenog života, te da se još ne zna tačno ko će igrati ovog puta Fridu Kalo, kad i gde serija kreće s emitovanjem.

Koliko je poznato, legat Fride Kalo u partnerstvu je s BTF medijom, koja će raditi na seriji, a autori će se u radnji, pojašnjeno je, potpuno osloniti na priče članova Fridine porodice, koji bi trebalo da im daju pravu sliku o tome kako je živela i kako je izgledala njena svakodnevica.

Turbulentan život koji je vodila Frida Kalo (1907-1954) zasigurno je dobar materijal za bilo kakvu ekranizaciju. Njenu umjetnosti i talenat prvi je primetio Dijego Rivera, jedan od pionira meksičkog realizma. On će ubrzo postati Fridin poslovni partner, ali i suprug, uprkos velikoj razlici u godinama.

Serija koje je najavljena obećava kako će razriješiti brojne spekulacije koje su dugi niz godina pratile Fridin život. Inače, njen život je obilježen boli. S 18 godina teško je stradala u saobraćajnoj nesreći od koje se nikada nije potpuno oporavila - nije mogla imati decu, zbog čega je uvek žalila.

Autoportreti su okosnica Fridinog stvaralaštva, za koje su mnogi rekli kako je u njima uspela svu svoju bol pretočiti u snagu. Uz to, nije se obazirala na tradicionalne rodne uloge tadašnjeg vremena, a mnogi je danas zato smatraju i ikonom feminističkog pokreta. Istraživanje vlastitog identiteta, ljudskog tela, ali i smrti samo su neke od tema kojima se Frida bavila u svojim slikama do poslednjeg dana. Umrla je nedugo nakon 47. rođendana.

Poslije štampanja njenih dnevnika i pomenutog filma Frida sa Salmom Hajek, slava ove meksičke slikarke postaje nemerljiva, a Dijego Rivera je insistirao da se Fridina i njegova kuća pretvori u muzej u čast poznate umjetnice.

Što se tiče same serije, više detalja će uskoro biti predstavljeno javnosti.

Autor: Nezavisne

#Frida

#Salma Hajek

#frida kalo