Prokletstvo društvenih mreža

Očajna majka tuži društvrnu mrežu Tik Tok kao i njenu vlasničku kompaniju ByteDance za smrt njenog deteta koja je, kako se navodi, izgubila život u pokušaju da uradi jedan od "izazova" koji su popularni na ovoj platformi.

Tužba za smrt navodi da je desetogodišnja devojčica preminula nakon što je na mreži videla tzv. Blackout challenge nakon toga je pala u nesvest tokom pokušaja da ga i sama izvede. Nakon 5 dana intenzivne nege, preminula je u decembru prošle godine. Tužba navodi "defektni dizajn" aplikacije kao i algoritam kao najveće krivce što je devojčica bila izložena takvim slikama i uticaju.

Kako je preneto iz tužbe:

Viralan i smrtonosan Tik Tok izazov pod imenom Blackout Challenge je izbačen pred devojčicu kao deo preporučenih videa, kao rezulatat Tik Tok algoritma. Algoritam mreže je odlučio da je devojčica stara 10 godina idealna publika za takav sadržaj, i kao rezultat toga ona je sada mrtva.

Kao što ime govori, izazov uključuje zadržavanje daha ili gušenje sebe dok se ne onesvestite. prema tužbi, do sada je bilo čak 4 smrti koje su pripisane ovom trendu, koje uključuju gušenje na sve različite načine - sa ciljem da se iskusi osećaj euforije kada se probudite.

Kako će vam svaki medicinar reći, gušenje je ekstremno opasna stvar i može rezultirati padom u nesvest i potom smrću. Kako je majka izjavila:

Želim da izvedem pred lice pravde ovu kompaniju. Odavno je vreme da se ovi opasni izazovi zaustave, da i druge porodice ne moraju da iskuse pakao kroz koji prolazimo.

Tik Tok nije komentarisao tužbu, ali je u prethodnim izjavama naveo da je to poremećen izazov koji ljudi nauče iz drugih izvora i onda donesu na Tik Tok. Takođe istakli su da je taj izazov daleko stariji od same mreže i da nikada nije bio Tik Tok trend.

Na kraju dodali su i da su posvećeni tome da izbrišu sav sadržaj tog "izazova" sa svoje mreže.

pročitajte još

Najnoviji KORONA PRESEK

Autor: redportal.com

#10 godina

#Blackout challenge

#Kompanija

#SMRT

#Tik Tok

#Tren

#desetogodišnja devojčica

#društvene

#gušenje

#izazovi

#mreže

#trend

#tužba