Obeležavanje će pratiti bogat program

Dani Muzeja Jugoslavije ove godine biće obeleženi nizom aktivnosti od 28. novembra do 2. decembra, a prvi dan biće u znaku obeležavanja 75 godina od kraja Drugog svetskog rata.

Od 14 časova publika će na Jutjub kanalu Muzeja moći da prati prenos vođenja sa kustosima. Kustosi će približiti publici predmete koje su izdvojili i kroz njih će akcentovati najvažnije istorijske trenutke i društvene pojave iz ovog perioda.

U nedelju 29. novembra u 13 časova publiku očekuje autorsko vođenje kroz aktuelnu izložbu dokumentarnih fotografija TANJUG javlja, rat je završen.

IZVOR: YT / Muzej Jugoslavije

Obeležavanje ovogodišnjih Dana Muzeja završava se 2. decembra otvaranjem izložbe Alan Ford trči počasni krug. Biće prikazana 152 originalna crteža iz ranog perioda (1969-1975) iz vremena kada je na izradi stripa radio italijanski autorski dvojac Magnus-Bunker, kao i tri naslovna crteža Paola Pifarerija. Autor izložbe je slovenački kolekcionar stripova Rok Glavan.

Povodom Dana Muzeja biće dodeljene i zahvalnice saradnicima i darodavcima Muzeja, a takođe ovim povodom, ulaz u muzejski kompleks tokom vikenda, 28. i 29. novembra, za sve posetioce biće slobodan. Prilikom posete Muzeju obavezno je poštovanje svih trenutno važećih mera za sprečavanje i suzbijanje koronavirusa.

IZVOR: YT / Muzej Jugoslavije

Autor: Tanjug/redportal.rs

#Alan Ford

#Dani muzeja Jugoslavije

#Muzej istorije Jugoslavije

#drugi svetski rat