Pobednici Evrovizije istakli da je njihova pesma bila favorit i pre rata

Pobedu na Evroviziji u Torinu sinoć je odnela Ukrajina, a članovi Kaluš orkestra su na konferenciji za novinare izjavili da su u proteklo vreme važili za glavnog favorita, ali da to nije zbog rata, piše Blic.

Pevač ovog benda Oleg Psijuk rekao je da je Kaluš orkestar po prognozama, i pre nego što je rat izbio, bio među favoritima, kao i to da je njihova pesma bila među najslušanijim u državama koje su posetili.

- U poslednje vreme pesma Stefania bila je broj jedan prema evrovizijskim prognozama. Ali i pre nego što je rat izbio u Ukrajini bila je u top pet favorita. U poslednje vreme veoma sam uživao jer sam video da je slušaju u različitim državama koje smo posetili - istakao je on.

Članovi benda koji je odneo pobedu na prestižnom takmičenju, istakli su da sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim još uvek nisu razgovarali.

- Nisam još uvek imao priliku da razgovaram sa predsednikom Zelenskim. Kao što znate, on ima druge stvari da radi, zauzet je drugim veoma važnim stvarima ovih dana - rekao je pevač Kaluš orkestra i dodao da se nada da će Ukrajina sledeće godine biti srećna da ugosti Evropu u „novoj i srećnoj“ Ukrajini - prenosi Danas.

Inače, nakon proglašenja Ukrajine za pobednika Evrovizije, predsednik te države Volodimir Zelenski napisao je na svom Instagram profilu da će se potruditi da ugoste učesnike Evrovizije u ukrajinskom Mariupolju.

- Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu! Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije - napisao je Zelenski.

Autor: blic.rs

#Pobeda

#Ukrajina

#evrovizija