Deca iz socijalno ugroženih porodica dobila su i besplatan upis u zaječarsku biblioteku

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Matičnom bibliotekom Svetozar Marković u Zaječaru, darivali su knjige deci iz socijalno ugroženih porodica. 📚

Knjige i školski pribor prikupljeni su u akciji povodom 14. februara – Međunarodnog dana darivanja knjiga. 📚🙌🏻

Ovo je drugi put da zaječarska biblioteka organizuje ovu akciju, piše timocka.rs.

- Biblioteka u Zaječaru može da zahvali na dugogodišnjoj saradnji sa Crvenim krstom. Trudimo se da to što sakupimo od školskog pribora i knjiga podelimo svoj toj deci. Crveni krst i volonteri tačno znaju gde to treba otići. Ovo je jedna od novijih akcija. Mi učestvujemo već drugi put. Prošle godine poklonili smo knjige ŠOSO ’Jelena Majstorović’ u Zaječaru, a ove godine rešili smo da to budu deca iz socijalno ugroženih porodica. Saradnja će biti nastavljena i tokom letnjih meseci sa tematskim radionicama koje će biti prilagođene njima. Razmišljamo da pomognemo i ovoj deci u dodatnom opismenjavanju jer posedujemo i udžbenike i knjige koje im u tome mogu pomoći - rekla je Suzana Marinković, bibliotekar Dečjeg odeljenja zaječarske biblioteke.
- Knjige će biti podeljene deci iz socijalno ugroženih porodica, a ono što je za malo stariji uzrast ići će ŠOSO ’Jeleni Majstorović’ i Ustanovi ’Oblutak’. Ustanovili smo i da su potrebni udžbenici za školu. Zahvaljujem se svim građanima koji su donirali knjige i pozivamo i ostale da se priključe novoj akciji darivanja knjiga od 2. aprila koji je Međunarodni dan dečje knjige do 23. aprila koji je Međunarodni dan autorskih prava - kazala je Milena Aleksić, bibliotekar Naučnog odeljenja zaječarske biblioteke.

Saradnja zaječarske biblioteke i Crvenog krsta biće nastavljena i u budućnosti.

- Zahvaljujem se zaječarskoj biblioteci i svima što su doprineli ovoj akciji. Mi dugo godina sarađujemo i ovog puta mališani iz socijalno ugroženih porodica imali su prilike i da se upoznaju sa ovom ustanovom i sa radom biblioteke. Nastavićemo i dalje saradnju - poručila je Irena Mladenović, stručni saradnik u Crvenom krstu Zaječar.

Takođe, deca iz socijalno ugroženih porodica dobila su i besplatan upis u zaječarsku biblioteku, tako da će u narednom periodu moći da pozajmljuju knjige iz ove ustanove.

Autor: timocka.rs

#Crveni krst

#biblioteka

#knjiga

#knjige

#zaječar

#zaječarska biblioteka