Misteriozna smrt poznate glumice

Jedan od lepih Tviter profila podsetio nas je na sjajnu scenu iz filma To catch a Thief (Uhvatiti lopova) iz 1955. godine u kojoj poznata holivudska glumica Grejs Keli vozi svoj automobil velikom brzinom bežeći od onih koji je jure.

Na trenutak on je zaboravio da je lopov, a ona je zaboravila da je dama.

IZVOR: TW / @ArtFilmCinema

Ova scena nas je podsetila i na tragičnu sudbinu poznate glumice čiju smrt i danas okružuje velika misterija.

TRAGIČNA SMRT

Ona je bila oličenje holivudskog glamura i transformisala ga je u stvarni osećaj kada se udala za kraljevsku porodicu, ali je Grejs Keli, koja je postala princeza Grejs od Monaka, na kraju bila samo čovek. Njen automobil se srušio sa litice vijugavog puta, kao iz filma Uhvatiti lopova, u Monaku 13. septembra 1982. godine. Sutradan je u 52. godini života proglašena mrtvom.

Kada se prvi put pročulo o njenoj nesreći njene povrede nisu izgledale opasne po život ili barem o njima nije izveštavano u štampi. Tako je objava njene smrti izazvala poplavu različitih priča i u Americi i u Monaku, gde je živela poslednjih 26 godina svog života. U to vreme trebalo je da pomogne svojoj najmlađoj ćerki, princezi Stefani koja je imala tada 17 godina, oko škole u Parizu. Umesto toga, preko 100 miliona gledalaca preko televizije oplakivalo je poznatu glumicu čija je sahrana bila u katedrali u Monaku 18. septembra.

Foto: Istvan Bajzat/picture alliance via Getty Images

Zvanično je utvrđeno da su njenu smrt prouzrokovala 2 moždana udara, a njena porodica je odlučila da je skine sa bolničkih aparata, jer je proglašeno da je mozak mrtav. Međutim, upravo to je izazvalo da i decenijama posle kruže misteriozne priče o njenoj preranoj smrti.

ZAŠTO JE KELI VOZILA?

Keli nikada nije bila ljubitelj vožnje bez obzira što je scena vožnja jedna od njenih najpoznatijih u filmovima. Činjenica da je ona bila za volanom od svoje proodične farme od palate u Monaku bila je iznenađenje. Pretpostavke su da je Keli možda žurila zbog toga što je dva dana kasnije Stefani trebalo da krene u parisku školu. Keli je napunila zadnji deo auta haljinama, a sobarica je donela dodatne haljine i kutije tako da niko nije mogao pozadi da sedi.

Zbog efikasnosti, Keli je rekla da će voziti. Vozač je insistirao da ih može prevesti, a onda se vratiti po haljine, ali je Keli bila uporna.

KAKO JE AUTO PAO SA LITICE

Keli i njena ćerka su sele u automobil. U toku vožnje došlo je do oštre krivine koja je zahtevala okret od 150 stepeni i tu su stvari krenule po zlu. Auto je prošao kroz zaštitni zid i strovalio se 120 metara niz padinu.

Foto: Twitter.com

Govorilo se da je Stefani, koja je preživela nesreću, imala dozvolu da vozi. Teorija je potekla od lokalnog stanovništva koje je tvrdilo da je videlo devojku napred, a ženu pozadi. Dvojica očevidaca su rekli da su videli Keli da vozi. Stefani je o glasinama rekla da nije vozila.

Pošto nije bilo tragova klizanja, automobil je ubrzavao sve vreme dok je silazio sa litice. Svedok koji je vozio iza njih rekao je da nije video da su se palila kočiona svetla. Stefani je tvrdila da je pokušala i da ručnom kočnicom zaustavi auto, ali ne može da potvrdi da je njena mama pomešala papučice pa umesto kočnice stisnula papučicu za gas. Došli su i inženjeri koji su proverili da su kočnice bile ispravne.

Foto: Tim Graham Photo Library via Getty Images

Nisu bile vezane pojasom, to je utvrđeno.

Keli je imala cerebralno krvarenje i bilo je jasno koliko je teška situacija. Oko 18 č. u utorak, 14. septembra 1982, Keli je uklonjena sa aparata za održavanje u životu i proglašena je mrtvom. Odluku je doneo njen suprug princ Rajner III.

Autor: redportal.rs

#SAOBRAĆAJNA NESREĆA

#film

#glumica

#nesreća