Nagrađivani pisac prvi je dobitnik nove književne nagrade

Prvi dobitnik nagrade Dušan Radović za književnost za decu i omladinu je Dejan Aleksić za knjigu Malo, malo pa slon u izdanju izdavačke kuće Imam ideju, saopšteno je danas na svečanosti u Skupštini grada Beograda.

Video: Tanjug

Nagrađivani pisac prvi je dobitnik nove književne nagrade, koja mu je danas svečano dodeljena u Skupštini grada Beograda.

Žiri za dodelu nagrade činili su reditelj Miloš Radović, sin slavnog pisca po kojem nagrada nosi ime, prof. dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

Nagrada se sastoji od: statuete Dušana Radovića, koja je rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića; diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Video: Tanjug/NZ

Aleksić: Delo Duška Radovića je i danas živo i podsticajno

Nagrađivani pisac Dejan Aleksić prvi je dobitnik nove književne nagrade "Dušan Radović" za decu i mlade, za svoju knjigu "Malo-malo pa slon" (izdavač "Imam ideju") koja mu je danas svečano dodeljena u Skupštini grada Beograda.

- Plemeniti je čin da se nagrada dodeljuje na 100.godišnjicu rođenja Duška Radovića. Bio je izvanredna stvaralačka priroda kakva se retko sreće u mnogo većim, dinamičnijim i uticajnijim zemljama i sredinama. Naš jezik i literatura imali su sreće da imaju autora ovakvog formata kakav je bio neosporno Radović. Njegovo delo je i danas živo i podsticajno, a nama ostaje da dokažemo da smo ga i danas dostojni - rekao je Aleksić.

Autor: Tanjug

#Dejan Aleksić

#Dodela nagrade

#Nagrada za književnost za decu i omladinu

#Skupština grada

#duško radović