Trkulja: Uživajte, na bezbedan način, u bajkovitom i kreativnom svetu lampiona

Četvrti po redu Kineski festival svetla, u organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju a pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Beograda i podršku Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, otvoren je na Sava promenadi ispred Galerije u Belgrade Waterfront-u ✨. U 17.00 sati po beogradskom, a u ponoć po pekinškom vremenu, vatrometom za pamćenje obeležen je doček Kineske nove godine 🥳🥳🥳.

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Otvaranju su prisustvovali pomoćnik ministarke za kulturu i informisanje Stanko Blagojević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, ministar-savetnik iz Ambasade NR Kine Tian Yishu , Bojan Lalić sa Instituta Pojas i put u Beogradu i inicijator i osnivač festival - umetnik Slobodan Trkulja.

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Trkulja, koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini i jedan je od ambasadora kulturne razmene između 2 zemlje, ovim povodom izjavio:

Presrećan sam što se tradicija nastavlja i što ćemo i ove godine da uživamo u čarima lampiona, uz mnoštvo atraktivnih noviteta, i u Beogradu i Novom Sadu. Posebno me raduje činjenica što je Kineski festival svetla iz godine u godinu rastao i došao do veoma visokog nivoa uprkos situaciji u kojoj se nalazimo i koja nam je donela otežanu komunikaciju sa inostranim državama. Pozivam sve da posete festival ili u Beogradu na Sava promenadi ispred Galerije ili u Novom Sadu u Limanskom parku. Povedite decu, prošetatjte sa prijateljima i uživajte, na bezbedan način, u bajkovitom i kreativnom svetu lampiona 🥰.

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Kineski festival svetla obasjavaće Beograd i Novi Sad od 31. januara do 13. februara 2022. godine. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti uključeni svakog dana od 17 sati.

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Autor: redportal.rs

#NOVI SAD

#Slobodan Trkulja

#beograd

#kineski festival svetla

#lampioni