Dejzi nije razmažena i glupa bogatašica

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Tamara Aleksić, koja je govorila o ulogama u predstavi Veliki Getsbi i mini-seriji Čudne ljubavi.

Obnovljena predstava Veliki Getsbi se posle 6 godina vraća 26. januara u Madlenianumu i kako ističe Aleksić sa malo drugačijom ekipom, ali isto tako uzbudljiva.

Video: Tanjug/NZ

Tamara u predstavi Veliki Getsbi igra Dejzi, koju mnogo voli jer oseća da je učinjena nepravda prema tom liku pošto je u svakoj filmskoj verziji dela Skota Ficdžeralda ili u pisanim analizama opisana kao razmažena, lepa bogatašica, koja je glupa.

- Dejzi sam puno zavolela od kad sam krenula da je igram, jer sam osećala da je prema njoj učinjena velika nepravda, budući da je u svakoj filmskoj verziji i analizi likova koje sam čitala, ona tumačena kao razmažena, lepa bogatašica koja je glupa. Mislim da cela njena nesreća dolazi iz toga što ona nije glupa - naglasila je Aleksićeva.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Po njoj, cela tragedija Dejzi proizilazi iz njenog pokušaja brisanja istorije. Stoga, ovi likovi žive živote svojih imidža, a ne svojih suština, pa zato žele da promene istoriju, ali se plaše da išta urade za svoju budućnost.

- Zato se nalaze u toj pat-poziciji, i zato je radnja te knjige smeštena u taj post-ratni period, kada ljudi posle velike civilizacijske tragedije ne znaju šta da rade i misle da li treba menjati svet, ili samo se iživljavati dok jednog dana ne umreš - istakla je glumica u intervjuu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Govoreći o razlikama između likova iz proteklih epoha i savremenih ljudi, Tamara je rekla da suštinski i nema razlika.

- Neke moralne i socijalne norme ostaju, menjaju se načini njihove kontrole, ali čovek se ne menja. Svako ima neke svoje crte, ovo su okolnosti - rekla je Aleksićeva, komentarišući tumačenje Lenke u seriji Santa Maria della Salute.

Govoreći o svom poslu, Tamara je rekla da u suštini postoji svega nekoliko razloga zbog koje neki glumac bira ulogu, a to su ekipa sa kojima treba da se radi, finansijska isplativost, koliko je inspirativan lik kojeg treba igrati, i na kraju - koliko je dobra pouka priče koja se treba ispričati publici.

- Velika je provolegija biti razmažen (nazovimo to tako) da ti je veći CV odbijenih uloga od prihvaćenih, ali ako si izabrao da radiš ono što voliš i da voliš ono što radiš, onda je tvoja odgovornost prema ljudima za koje to radiš, tako da bi bilo licemerno da prihvatim da uradim nešto što kao gledalac ne bih volela da gledam ili vidim - zaključila je glumica.

Da podsetimo, premijera nove-stare predstave Veliki Getsbi u Madlenianumu je ponovo zakazana za 36. januar u 19.30, a prva repriza je zakazana za 2. februar, tako da preporučujemo da je pogledate i u verziji sa ovom novom postavom.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Dejzi

#Tamara Aleksić

#Veliki Getsbi

#reflektor

#tanjug