Gala koncert je ispraćen sa velikim interesovanjem beogradske publike

Tradicionalni Novogodišnji gala koncert Narodnog pozorišta u Beogradu održan je večeras na Velikoj sceni ovog teatra, u režiji Ivane Dragutinović Maričić i izvođenju Orkestra, Hora Opere i solista Narodnog pozorišta.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Program koncerta otvorila je uvertira iz opere Slepi miš Johana Štrausa, izvedena pod dirigentskom palicom Zorice Mitev Vojnović.

Repertoar su činile i arija Don Đovanija Fin ch’han dal vino, kao i arija Kerubina Voi che sapete i sekstet Riconosci in questo amplesho iz Mocartovih dela Don Đovani i Figarova ženidba.

Od dela Đakoma Pučinija izvedena su arija Mizete Quando me’n vo iz opere Boemi, arija Laurete O mio babbino caro iz opere Đani Skiki, duet Manon i Viteza de Grijea iz opere Manon Lesko i arija Kalafa Nešun dorma iz opere Turandot.

Izvedena su i dela iz opera Gaetana Donicetija.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Od kompozicija Đuzepea Verdija izvedene su arija Eboli iz opere Don Karlos, duet Ecia i Atile iz opere Atila i kvartet iz Rigoleta i zdravica iz opere Travijata.

Repertoar su činile i arija Norme iz istoimene opere Vinčenca Belinija, arija Gremina iz opere Evgenije Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog, zdravica iz Kavalerije rustikane Pjetra Maskanjija, Pakleni galop iz Ofenbahovog Orfeja u podzemlju, kao i arije Karmen i Eskamilja iz opere Karmen Žorža Bizea.

U koncertu su, pored Hora i Solista Narodnog pozorišta, učestvovali i polaznici Operskog studija Borislav Popović.

Pored Mitev Vojnović, učestvovalo je još pet dirigenta: Dejan Savić, Đorđe Pavlović, Đorđe Stanković, Dijana Cvetković i Stefan Zekić.

Gala koncert je ispraćen sa velikim interesovanjem beogradske publike.

Video: Tanjug/Strahinja Aćimović

Autor: Tanjug

#Gala koncert

#Ivana Dragutinović Maričić

#Narodno Pozorište

#Zorica Mitev Vojnović