Za samo 10 minuta

Let za nigde australijskog prevoznika Kvantas koji počinje i završava se na sidnejskom aerodromu rasprodat je za 10 minuta, a traje 7 sati.

- To je verovatno najbrže prodat let u istoriji ove avio-kompanije - rekao je izvršni direktor Kvantasa Alan Džojs.

Kako on kaže to je zato što ljudima nedostaju putovanja i iskustvo letenja, a ako postoji tražnja, ova avio-kompanija će razmisliti o uvođenju još ovakvih letova u periodu zatvorenih granica.

Kvantas se pridružio malom broju avio-kompanija koje su počele da u svoju ponudu ubrajaju i putovanja nikuda, pokušavajući da se izbore sa drastičnim padom avionskog saobraćaja zbog pandemije koronavirusa. Eva Air, jedan od najvećih avio-prevoznika na Tajvanu, ponudio je putnicima putovanje koje je započelo i završilo se u Tajpeju 8. avgusta. Japanski avio-prevoznik All Nippon Airways je slično iskustvo priuštio putnicima sa tokijskog aerodroma Narita. Prošle nedelje pojavili su se nagoveštaji u kojima se navodi da Singapore Airlines takođe želi da pokrene letove za nigde koji će uzletati i sletati na aerodrom Changi sledećeg meseca.

Kvantasov semočasovni let koji bi trebalo da se održi 10. oktobra leteće avionom B787 Dreamliner, obično rezervisanim za međunarodne i duge relacije. Avio-kompanija putnicima obećava živopisne poglede i letenje na niskom nivou preko australijskih predela.

pročitajte još

Dejt u avionu? ✈

Autor: redportal.rs

#AVION

#Odmor

#aerodrom

#let

#putnici